To je to što me zanima!

Grbin: Ako HDZ neće, ima onih koji se žele boriti s korupcijom

Ako HDZ ne želi voditi borbu protiv korupcije onda neka to prepusti nekom drugom. Siguran sam da ima onih koji bi htjeli i znali voditi ovo tijelo, poručio je Peđa Grbin
Vidi originalni članak

Godinu dana nije radilo antikorupcijsko vijeće i to saborsko tijelo ne ostvaruje svoju svrhu, upozorili su SDP-ovci na konferenciji za novinare. Napominju da je vijeće u travnju imalo tek tematsku sjednicu. Navode i da je čelnik vijeća Vladimir Šeks (HDZ) putem tajnice članovima mailom dostavio izvješće o radu. Pitaju se zašto HDZ-u smeta aktivan rad antikorupcijskog vijeća.

- Ako HDZ ne želi voditi borbu protiv korupcije onda molimo da to prepusti nekom drugom. Siguran sam da u Saboru ima onih koji bi htjeli i znali voditi ovo tijelo - poručio je Peđa Grbin (SDP).

'Članovi povjerenstva za Đurekovića još nisu imenovani'

Napomenuo je da je vodstvo Vijeća prepušteno opoziciji s ciljem da ono bude aktivno i da ne pokušava prikrivati greške onih koji su na vlasti kako na polju borbe protiv korupcije tako i po samim pitanjima korumpiranosti.

- Bilo je čitav niz korupcijskih afera posljednjih godinu dana o kojima smo mi trebali raspravljati, a nismo. Ne samo o sadržaju zašto je netko i kako uzeo novac nego prije svega o tome da su sve te organizacije HGK, HAC, Ministarstvo prometa itd. morale u razdoblju kada su se odvijale afere imati i provoditi mjere borbe protiv korupcije. Mi nismo raspravljali o tome gdje se pogriješilo i što u tim mjerama nije valjalo kako bi se one za budućnost upotpunile i popravile kako se ovakve situacije ne bi ponavljale - kazao je.

Sabor je u listopadu osnovalo povjerenstvo koje će utvrđivati činjenice vezane uz ubojstvo hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića, a njegovi članovi do danas nisu imenovani. Grbin je kazao da konzultacije traju, a nada se da će uskoro povjerenstvo i profunkcionirati.


Idi na 24sata

Komentari 56

  • ljubica ljubičica_1 15.12.2013.

    jadni mi! kao u SDP nema korupcije.kako da ne!

  • be yourself 14.12.2013.

    Zašto se ne hapsi Kalmeta koji je Hrvatske ceste bacio na koljena i sad se prodaju za budi zašto. Eno onaj čovjek Stanić sam morao podnijeti kaznenu prijavu protiv ovoga jer nitko iz vlasti ne reagira.

  • dedek56 14.12.2013.

    ti si borac za prava manjina i svi stalno papagajski pjevate o pravima manjina,gorate nas u neki region,novu yugu......................peđa ti idealan kadar za sjevernu koreju jer u slovo ponavljaš što veliki vođa misli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pripadnik sam većinskog naroda i živimo u državi koja se zove HRVATSKA,,,peđa ti i tvoji ideolozi je neće restakati na regije koje imaju vlastite parlamente,izvršnu i zakonodavnu vlast??!!! pa to obilježja države!!! koliko novih državnih službenika treba i vi štedite novce???? pa josipović je vidio koliko ste pretjerali i upozorio vas ali ne!!!!!!!!!!!!!svakakve ste ideje i traženja nabacali u ustav a gdje je volja većine da BRAK uđe i zaštiti se ustavom????? jer po ovom prijedlogu ustava to je bio i POSLJEDNI referendum u hrvatskoj..........................ali i vas će promjeniti i ustav koji vi pišete...................

Komentiraj...
Vidi sve komentare