Obavijesti

News

Komentari 56

Grbin: Ako HDZ neće, ima onih koji se žele boriti s korupcijom

Grbin: Ako HDZ neće, ima onih koji se žele boriti s korupcijom
8

Ako HDZ ne želi voditi borbu protiv korupcije onda neka to prepusti nekom drugom. Siguran sam da ima onih koji bi htjeli i znali voditi ovo tijelo, poručio je Peđa Grbin

VIDEO

Godinu dana nije radilo antikorupcijsko vijeće i to saborsko tijelo ne ostvaruje svoju svrhu, upozorili su SDP-ovci na konferenciji za novinare. Napominju da je vijeće u travnju imalo tek tematsku sjednicu. Navode i da je čelnik vijeća Vladimir Šeks (HDZ) putem tajnice članovima mailom dostavio izvješće o radu. Pitaju se zašto HDZ-u smeta aktivan rad antikorupcijskog vijeća.

- Ako HDZ ne želi voditi borbu protiv korupcije onda molimo da to prepusti nekom drugom. Siguran sam da u Saboru ima onih koji bi htjeli i znali voditi ovo tijelo - poručio je Peđa Grbin (SDP).

'Članovi povjerenstva za Đurekovića još nisu imenovani'

Napomenuo je da je vodstvo Vijeća prepušteno opoziciji s ciljem da ono bude aktivno i da ne pokušava prikrivati greške onih koji su na vlasti kako na polju borbe protiv korupcije tako i po samim pitanjima korumpiranosti.

- Bilo je čitav niz korupcijskih afera posljednjih godinu dana o kojima smo mi trebali raspravljati, a nismo. Ne samo o sadržaju zašto je netko i kako uzeo novac nego prije svega o tome da su sve te organizacije HGK, HAC, Ministarstvo prometa itd. morale u razdoblju kada su se odvijale afere imati i provoditi mjere borbe protiv korupcije. Mi nismo raspravljali o tome gdje se pogriješilo i što u tim mjerama nije valjalo kako bi se one za budućnost upotpunile i popravile kako se ovakve situacije ne bi ponavljale - kazao je.

Sabor je u listopadu osnovalo povjerenstvo koje će utvrđivati činjenice vezane uz ubojstvo hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića, a njegovi članovi do danas nisu imenovani. Grbin je kazao da konzultacije traju, a nada se da će uskoro povjerenstvo i profunkcionirati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C