To je to što me zanima!

Grbin: Bandić nije smio primiti poklon od 15 milijuna kuna

Peđa Grbin je rekao da ne zna tko je platio Bandićevu jamčevinu, no dodaje, ako je istina da ju je platio Hanžeković, onda je riječ o mogućem sukobu interesa
Vidi originalni članak

Doista ne znam tko je uplatio 15 milijuna kuna za jamčevinu Milanu Bandiću, ali ako je ovo što sam pročitao u medijima istina onda mislim da to itekako dovodi gospodina Bandića u sferu primjene članka 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, rekao je Peđa Grbin (SDP). Naime, prema pisanju medija navedenu jamčevinu u gotovini osigurao je odvjetnik Marijan Hanžeković. 

- Ako je ovo što sam pročitao istina volio bih da nadležno povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa to ispita - kazao je Grbin. 

Prema navedenom zakonu dužnosnik ne smije primiti dar u novcu i može zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše do 500 kuna. Darom u smislu zakona smatra se novac, stvari bez obzira na njihovu vrijednost, prava i usluge dane bez naknade koje dužnosnika dovode ili mogu dovesti u odnos zavisnosti ili kod njega stvaraju obvezu prema darovatelju. Grbin je ranije na Facebooku podsjetio da je Bandić i dalje dužnosnik jer ne želi dati ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 227

  • otilliaOS33 22.11.2014.

    sukob interesa u Hrvatskoj?............ma nije moguće, ostala sam zaprepaštena.

  • dedek56 22.11.2014.

    peđa,pozajmica nije poklon,prva greška,, dalja bezpredmetno razgovarati......

  • dahhmal 21.11.2014.

    Ti si Peda blesav ili se pravis ko ima Bandicu da posuduje lovu kad je on pun ne kao brod vec ko tanker

Komentiraj...
Vidi sve komentare