To je to što me zanima!

Grbin o reakciji države: Logično bi bilo da kontejner dođe prije iz Zagreba nego iz Istanbula

SDP-ov šef rekao je i da je očito zakašnjela reakcija države na potres, počevši od proglašenja katastrofe tjedan dana nakon, do nedostatka kontejnera
Vidi originalni članak

U SDP-u smatramo i drago nam je da je Vlada prihvatila taj princip da bi odgovor na potres i štetu koji su nastali u Sisačko-moslavačkoj županiji trebao ići u dva koraka. Nulti korak je izmjena Zakona o obnovi jer bi to trebalo otvoriti mogućnost da se kuće počinje obnavljati što prije, rekao je Peđa Grbin za N1 i dodao da će nakon današnje sjednice Vlade vidjeti hoće li podržati prijedlog.

Nada se kako su u Vladi shvatili da opozicija na ovome ne želi skupljati političke bodove, već da je cilj što prije omogućiti normalan život sugrađana. 

- Drugi korak je pitanje revitalizacije. Zakon o obnovi je popravljanje onoga što je oštećeno - rekao je.

ŠIRIO LAŽNE VIJESTI Trabunjao da se ljudi na Baniji moraju prisilno cijepiti pa zaradio prekršajnu prijavu

- Gradonačelnik Dumbović je rekao da nipošto ne smije dogoditi da Petrinja i Glina postanu gradovi duhova. Nikome to nije u cilju. Revitalizacija tog kraja znači da počnemo razmišljati o struji, o vodi. Znamo da mnogo stanovnika tog kraja nema struju desetljećima iako su prije toga imali priključke. Neki su čak i platili priključke, a još uvijek nisu dobili struju. Druga stvar o kojoj moramo razmišljati je da u toj županiji ima više umirovljenika nego što je onih koji rade - rekao je i dodao da se mora u taj kraj vratiti gospodarska aktivnost.

Kaže da su u izmjenama Zakona predvidjeli i niži standard od zagrebačkog što bi trebalo utjecati na određivanje određenih cenzusa te dodaje da zakon treba donijeti sljedeći tjedan.

Na pitanje hoće li odnos opozicije po ovom pitanju ovisiti o odnosu HDZ-a prema prijedlogu opozicije da se u Saboru osnuje istražno povjerenstvo o mogućem kriminalu pri obnovi rekao je ne te da su to odvojena pitanja.

ŽIVOT NAKON POTRESA Psihijatar Janović: Što prije se treba vratiti u normalan život nakon ovakve katastrofe

- U stanju kad treba pomoći građanima, nikakva trgovina ne dolazi u obzir - kaže i nastavlja.,

- Ako gospoda iz HDZ-a to ne žele, dodatno je pojasnio stav svoje stranke o istražnom povjerenstvu, “morat će to objasniti građanima, a mi ćemo naći druge modalitete.”

- Ovdje je bitna kooperacija nas iz oporbe i vladajućih… Ovdje nema takmičenja - kaže Grbin i dodaje da DORH treba istraživati.

Rekao je i da je očito zakašnjela reakcija države na potres, počevši od proglašenja katastrofe tjedan dana nakon, do nedostatka kontejnera. Kaže i da stanje s robnim rezervama očito nije bilo dobro, jer, ako se nešto iz robnih rezervi upotrebljavalo, da se to onda odmah moralo i nadomjestiti.

- Logično bi bilo da kontejner prije stigne iz Zagreba, Jastrebarskog i Siska nego iz Budimpešte ili Istanbula - rekao je Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • najiram 10 18.01.2021.

    logično bi  bilo  da  se  partijci  maknete  iz  stanova  i  prepustite  ih  stradalnicima  i  tako  ste  sami  sabi  ih  dodjelili  za  jednu  kunu...ima  vikendice  i  djedovinu  pa oslobodite  što  ste  nezakonito  prisvojili...i  sa  za  veliki  novac  iznajmljujete..a  i  vikendice  ste  izgradili  uradenim  materijalima...

  • lavljesrce 16.01.2021.

    koliko si visok mogao si staviti marasa na glavu i sami skidati dimnjake a ne kaj iz tople sobe trkeljaš

  • najiram 10 15.01.2021.

    gospon grbin  zakaj  su  svi  sdepenjare  dobili  kontejnere  i  kam  kućice  a  ostali  narod  ne...možete  nom  li  to  pojasniti  i  zašto  su  dobili  sdepenjare  kojima  su  kuće  zelene...kako  to  funkcioniraju  vaši  u  crvenom  križu...nisam  čul  ni  jednog  sdepenjaru  i  sdsenjaru  da  su  se  žalili  dobili  su  sve...pod  hitno  preispitati  rad  crvenog  križa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare