To je to što me zanima!

Grci u panici podigli milijarde: Banke do daljnjeg zatvorene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Grci su tijekom vikenda stajali u redovima kako bi podigli svoj novac s bankomata i s bankovnih računa. Tsipras nije precizirao koliko će dugo banke biti zatvorene
Vidi originalni članak

Banke u Grčkoj će u ponedjeljak ostati zatvorene te će biti nametnute kontrole kapitala, kazao je u nedjelju grčki premijer Alexis Tsipras nakon što je Europska središnja banka objavila da neće prestati isplaćivati, ali ni povećavati hitna sredstva za grčke banke. Tsipras je rekao i da su grčki depoziti na sigurnom.

POGLEDAJTE VIDEO: Grci stoje u redovima za bankomate

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Grčka bi u utorak trebala platiti 1,6 milijardi eura Međunarodnom monetarnom fondu, istog dana kada joj prestaje stizati pomoć EU.

U panici zbog razvoja situacije, Grci su tijekom vikenda stajali u redovima kako bi podigli svoj novac s bankomata i s bankovnih računa.

POGLEDAJTE VIDEO: Grci i navečer stoje u redovima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tsipras nije precizirao koliko će dugo banke biti zatvorene kao ni koje točno kontrole kapitala planiraju uvesti, piše BBC .

Eurogrupa odbila je u subotu grčki zahtjev za produženjem programa pomoći koji istječe 30. lipnja nakon što je grčka vlada donijela odluku o referendumu koju je potvrdio i parlament. Na njemu bi grčki narod 5. srpnja trebao odlučivati o uvjetima međunarodnih zajmodavaca za novi program pomoći. MMF smatra da će referendum biti nevažeći jer će se na njemu odlučivati o prijedlozima koji više neće vrijediti.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • liliana 29.06.2015.

    EU uništava sve zemlje koje su im se pridružile,prestrašno.Ta unija nema smisla.

  • zmajamaja 29.06.2015.

    a zar nisu oni siromašni i dužni? a sad odjednom milijarde dižu...ja to baš i ne kužim...možda jer nemam milijarde :D

  • Bucimir 29.06.2015.

    Kao i svagdje u nesredjenim drustvima bez kontrole i discipline,porezne ponajprije,neminovno mora doci do raspada sustava!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare