To je to što me zanima!

Grčić kritičarima: Kako biste vi smanjili deficit i naš javni dug?

Ovo je odgovorna Vlada, a naši kritičari koji kažu nemojte uvesti neki porez ili nemojte smanjiti neki rashod, ne govore što je alternativa, rekao je Branko Grčić
Vidi originalni članak

Krediti za autoceste zasad se reprogramiraju. Ne vraća se glavnica, to je razlog zašto smo pokrenuli projekt monetizacije autocesta kako bismo odjednom otplatili najveći dio tih kredita i smanjili ukupno opterećenje na državne javne financije, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Branko Grčić danas u Kaštelima. Na pitanje je li zbog kredita HAC-a ugrožena financijska stabilnost države odgovorio je kako je ugrožena ukupnom količinom javnog duga.

- Sve što Vlada radi, pa i ove restriktivne mjere, usmjereno je na zaustavljanje rasta javnog duga, a da bi to bilo moguće moramo smanjiti godišnje deficite i na tome zajedno s Europskom komisijom radimo. Ovo je odgovorna Vlada, a naši kritičari koji kažu nemojte uvesti neki porez ili nemojte smanjiti neki rashod, ne govore što je alternativa. Ja ih pozivam da odgovore što bi oni radili da bi postigli isti efekt, smanjenje deficita i smanjenje javnog duga. Nema trećeg puta - uvjeren je Grčić.

Najavio je kako će se idućeg tjedna treći put sastati Povjerenstvo za strateške investicije i na listu projekata uvrstiti ih još nekoliko. Zasad ih imaju četiri, dva su odbili, a imaju ih u pripremi još 10-ak.

-To je jedan mukotrpan proces. Puno je privatnih projekata. Ljudi ne reagiraju na pozive kada tražimo dokumente da nas uvjere da imaju onu razinu problema za koju im treba pomoć države u rješavanju - istaknuo je Branko Grčić.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • francetić 29.04.2014.

    Konačno i potvrda i priznanje da u stvari pojma nemate što i kako radite.

  • ludom 29.04.2014.

    Prvo bih otjerao barem pedeset posto likova čija su radna mjesta izmišljena i uzaludna. Ukinuo bih razne bezvezne agencije, koje ne rade baš ništa, osim što beru plaće. Omogućio bih obrtnicima i poduzetnicima da rade i zarađuju. Sveukupno kompletno bih reducirao čitav taj državni ogromni aparat, koji nema smisla. Eto to bi bio početak. To bih preporučio tom liku koji nas pita kako bi učinio ovo ili ono. Jako jednostavno. Riješiti se 200 000 likova koji ničemu i nikome ne služe nije uopće problem jer to ne bi nitko ni primjetio. A primjetilo bi se na proračunu.

  • veselica 28.04.2014.

    On je doktor ekonomije? Čini se da će studenti puno pametnoga od njega naučiti. Nema straha za budućnost ekonomije u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare