To je to što me zanima!

Grčić: Nema ukidanja općina, nego promjena nadležnosti

Grčić je još rekao da smatra da bi za Hrvatsku bilo bolje da ima manje županija, ali da njegovo mišljenje nije dovoljno, nego da je potreban širi konsenzus u društvu
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić u Zadru je izjavio kako aktualna Vlada ne namjerava smanjivati broj općina, nego predlaže moguće uvođenje više razina nadležnosti. 

- Sada imamo tri razine, a naša zamisao je bila pet, te da uvedemo male općine i velike gradove. Dakle, nema ukidanja općina, nego promjena nadležnosti. Ako, recimo jedna općina ne može financirati izgradnju i održavanje dječjeg vrtića, taj će posao odraditi druga - rekao je Grčić. 

Dodao je kako nema velikih ušteda na ukidanju općina. To je ilustrirao primjerom prihoda od poreza na dohodak. Od oko 13 milijardi kuna, svih 450 općina je uprihodovalo samo 1.2 milijarde. Grčić je još rekao da smatra da bi za Hrvatsku bilo bolje da ima manje županija, ali da njegovo mišljenje nije dovoljno, nego da je potreban širi konsenzus u društvu o tom pitanju. 

Idi na 24sata

Komentari 212

  • bozidar vesic 19.08.2014.

    Grcicu prestani lagati,ni to neznas.

  • TomislavKatalinić 19.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • liliana 18.08.2014.

    Svaka druga selendra je općina,o čemu on priča.I svaka ta općina ima načelnika,pročelnika itd itd.Sve su to njihovi uhljebi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare