To je to što me zanima!

Grčiću, ugledaj se na njih, one znaju kako dobiti novac od EU

U zadnjih pet godina Senj je osam puta uspio povući sredstva iz EU fondova. Građani to mogu zahvaliti gradskoj razvojnoj agenciji u kojoj sjedi pet žena
Vidi originalni članak

U zadnjih pet godina Grad Senj je osam puta uspio povući sredstva iz EU fondova i po tome je jedan od vodećih hrvatskih gradova. Građani to mogu zahvaliti gradskoj razvojnoj agenciji u kojoj sjedi pet žena.

Daliborka Rončević, Ivana Katalinić, Ana Katalinić Rogić, Matea Sukurica i šefica Dorotea Prpić napisale su projekte vrijednosti pet milijuna eura.

- Svaki natječaj je zaseban, ima zakon za sebe i ima svoje uvjete. Puno je tu dokumentacije. Važni su preciznost i točnost te nema mjesta pogreškama jer odmah dolazi do eliminacije - objašnjava nam Dorotea Prpić.

Vodovodi u senjskim općinama Krasno i Starigrad te cjevovod u Prizni već su sagrađeni. Uređen je i park na brdu koje vodi do senjske Kule Nehaj. I kvart Trbušnjak odnedavno ima novi kanalizacijski sustav. Tu su i dva obrazovna projekta - Infopunkt za poduzetnike i nezaposlene te savjetodavni i obrazovni centar, a u lipnju ove godine sposobna senjska petorka osigurala je i osmi projekt, gradnju i opremanje sportsko-rekreacijskog centra.

Sposobne Senjanke pojašnjavaju kako i nakon sedam godina nakon realizacije projekta EU kontrolira napravljeno i, ako nešto nije u redu, može tražiti povrat novca.

- Ide se u detalje. Primjerice, svih 900 sadnica stabala na Nehaju morali smo oblijepiti naljepnicama EU - kaže Dorotea.

Uz sve projekte za Grad, super petorka besplatno piše projekte za poduzetnike, a ženska ekipa radi i na Muzeju senjske bure.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • AntonTrdić 24.09.2014.

    da sam Grčić zaposlio bi ih i u ministrstvu

  • AntoOpačak 23.09.2014.

    Što jakovina,i ostala družina što imaju probleme s nedorađenim i pokvarenim softverima,ne potraže pomoć od gospođa.Poznato je da uhljebi nisu za nikakvog posla osim samo platne liste.

  • 23.09.2014.

    Jednoj djelatnici pod hitno trebaju nove hlače-tajice. Od silnog povlačenja sredstava provide joj se koljena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare