Obavijesti

News

Komentari 120

Grčiću, ugledaj se na njih, one znaju kako dobiti novac od EU

Grčiću, ugledaj se na njih, one znaju kako dobiti novac od EU
3

U zadnjih pet godina Senj je osam puta uspio povući sredstva iz EU fondova. Građani to mogu zahvaliti gradskoj razvojnoj agenciji u kojoj sjedi pet žena

VIDEO

U zadnjih pet godina Grad Senj je osam puta uspio povući sredstva iz EU fondova i po tome je jedan od vodećih hrvatskih gradova. Građani to mogu zahvaliti gradskoj razvojnoj agenciji u kojoj sjedi pet žena.

Daliborka Rončević, Ivana Katalinić, Ana Katalinić Rogić, Matea Sukurica i šefica Dorotea Prpić napisale su projekte vrijednosti pet milijuna eura.

- Svaki natječaj je zaseban, ima zakon za sebe i ima svoje uvjete. Puno je tu dokumentacije. Važni su preciznost i točnost te nema mjesta pogreškama jer odmah dolazi do eliminacije - objašnjava nam Dorotea Prpić.

Vodovodi u senjskim općinama Krasno i Starigrad te cjevovod u Prizni već su sagrađeni. Uređen je i park na brdu koje vodi do senjske Kule Nehaj. I kvart Trbušnjak odnedavno ima novi kanalizacijski sustav. Tu su i dva obrazovna projekta - Infopunkt za poduzetnike i nezaposlene te savjetodavni i obrazovni centar, a u lipnju ove godine sposobna senjska petorka osigurala je i osmi projekt, gradnju i opremanje sportsko-rekreacijskog centra.

Sposobne Senjanke pojašnjavaju kako i nakon sedam godina nakon realizacije projekta EU kontrolira napravljeno i, ako nešto nije u redu, može tražiti povrat novca.

- Ide se u detalje. Primjerice, svih 900 sadnica stabala na Nehaju morali smo oblijepiti naljepnicama EU - kaže Dorotea.

Uz sve projekte za Grad, super petorka besplatno piše projekte za poduzetnike, a ženska ekipa radi i na Muzeju senjske bure.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca