To je to što me zanima!

Greta Thunberg: Znanost i mladi moraju biti dio rasprave

Greta Thunberg , jedna je od mnogih aktivista koji prisustvuju skupu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu. Tamo je došla kako bi u centar rapsrave stavila znanstvene činjenice o globalnom zatopljenju
Vidi originalni članak

Greta Thunberg, tinejdžerica koja je inspirirala novu generaciju aktivista da ove godine prisustvuju skupu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, ponovno je u utorak pozvala svjetske čelnike da slušaju mlade ljude. 

- Nisam osoba koja se može požaliti da ju se ne sluša - rekla je Šveđanka, što je nasmijalo publiku na panelu naziva "Stvaranje održivog puta prema zajedničkoj budućnosti", prvog dana susreta u Davosu. 

- Znanost i glas mladih nisu u središtu rasprave, a trebali bi biti - dodala je Thunberg. 

U švicarski Davos je ove godine stiglo i nekoliko drugih mladih aktivista. Među klimatskim herojima je Fionn Ferreira, izumitelj metodologije za uklanjanje mikroplastike iz vode. 

ANKETA UOČI DAVOSA Istraživanje: Kapitalizam nam čini više štete nego koristi...

Tu je i 17-godišnja Ayakha Melithafa, Južnoafrikanka koju su u borbu protiv klimatskih promjena nagnale suše, te kanadska domorotkinja Autum Peltier koja zagovara očuvanje vodenih resursa od svoje osme godine. 

- Riječ je o nama, budućim generacijama i onima koji su danas pogođeni - kazala je Thunberg. 

-  Moramo u raspravu uključiti znanost - zaključila je. 

Ovogodišnji sastanak Svjetskog gospodarskog foruma u alpskom gradiću Davosu jubilarni je 50. po redu, a na njega je stigao i američki predsjednik Donald Trump.

Na skupu sudjeluje i hrvatski premijer Andrej Plenković.  

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Upičnik 22.01.2020.

    Pa ljudi, ko' to placa ??? Pa ovoj djevojcici je potrebna pomoc, treba ju spasiti od onih koji su je gurnuli u ovu pricu da bi zadovoljili svoje nakaradne interese, i vratiti je u skolu da bude sa svojim vrsnjacima a ne da drzi govore starim prdonjama, kojima, na kraju krajeva nije niti stalo do toga de se nesto promijeni po pitanju klime.

  • _vatrogasac_ 21.01.2020.

    A jel ona misli da je njezina Švedska koja je tako napredna i bogata zemlja, došla do toga gdje je danas bez zagađivanja planete.

  • 21.01.2020.

    ......koja sprdačhina...plačeni protivnici globalizacije.....neka ide u Malmo ako ima hrabrosti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare