To je to što me zanima!

Grozan predsjednik, ali solidan umjetnik: Bush izložio portrete

Bivši je američki predsjednik George W. Bush u knjižnici u Dallasu izložio 24 portreta svjetskih vođa koje je upoznao tijekom dvaju predsjedničkih mandata
Vidi originalni članak

Vladimir Putin, Angela Merkel, Tony Blair i Dalaj Lama samo su neki od svjetskih vođa čije je portrete naslikao George W. Bush.

Bivši američki predsjednik u subotu je otvorio izložbu u svojoj knjižnici u rodnom Dallasu.

- Slike pokazuju razinu strpljivosti i razmišljanja, koju često nije imao kao predsjednik - napisao je kritičar Washington Posta.

Kritike su dosta dobre, s obzirom na to da Bush nije školovan umjetnik nego se jedanput na tjedan sastaje s učiteljem slikanja.

Bivšeg američkog predsjednika posebno je oduševio Dalaj Lama, za kojeg je rekao da je vrlo drag čovjek, pa ga je takvim i prikazao. Najiščekivaniji portret bio je Putinov. Iako je svojedobno rekao da mu može vidjeti dušu, naslikao ga je sa zagonetnim, “pokeraškim” licem.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • MALI IVICA_1 07.04.2014.

    a da vidite kako je tek dobar klaun a tek koji smo mi klauni kad je on bio najmočniji čovjek neko vrijeme

  • Ahileja 06.04.2014.

    Bolje da razmišlja o bespotrebnim ratovima koje je započeo.

  • mazaluna 06.04.2014.

    Pa budimo realni slike i nisu loše za jednog amatera ako ništa na nivou su slika koje je Tuđman objesio u Saboru sa slikama ,ministra i sabornika,Mislim čak da su ove Bushove još i bolje,elem i jedne i druge su amaterske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare