To je to što me zanima!

Grubišić: 'U doba privatizacije slavonski knez je bio Šeks'

HDSSB-ov zastupnik Boro Grubišić kazao je da njegova stranka nije započela rat s HDZ-om. Pozvao je obje stranke da se bave svojim poslom umjesto što idu u boj
Vidi originalni članak

Boro Grubišić, saborski zastupnik HDSSB-a progovorio je o otvorenom sukobu njegove stranke  i HDZ-a te pritom rekao da nisu prvi počeli pa stoga ni ne osjećaju krivicu za optužbe koje su pale.

- Nije to rat, HDSSB s nikim ne ratuje. Nije mi jasna takav juriš HDZ-a, valjda su u stahu velike oči nakon što je formiran Savez za Hrvatsku. Valjda gospodin Karamarko nema takav vokabular kao njegovi kolege koji su održali konferenciju. Sve su to pijuni u igri glavnih igrača iz vrha HDZ-a - rekao je Grubišić i pozvao HDZ-ovce da svatko radi svoj posao i bavi se "vrućim" temama koje muče Hrvatsku.

Osječki HDZ optužio je čelnike HDSSB-a , među kojima i Branimira Glavaša, za kriminalno provedenu privatizaciju u tom gradu. Grubišić na to poručuje da je Vladimir Šeks u to vrijeme imao puno veći utjecaj.

- HDZ je jedna nepromišljena skupina ako misle da je to istina. Tada je Glavaš bio član HDZ-a, a zna se tko je bio tada na čelu, tko je bio slavonski knez. Gospodin Šeks je u Slavoniji u to vrijeme bio alfa i omega uz vrh HDZ-a. Da su oni koji ga optužuju pridonijeli stvaranju Hrvatske kao Glavaš bilo bi bolje - rekao je Grubišić u emisiji "Dnevni red" na 24sata TV.

'Bajiću su ruke otvorene'

HDZ-ovci su u srijedu pozvali glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da provede istragu protiv Glavaša zbog navedenih optužbi. Grubišić poručuje da HDSSB nema ništa protiv.

- Gospodinu Bajiću su ruke otvorene. Mi smo ga jučer pozvali da intervenira, odavno čekamo lustraciju članova Saveza komunista i UDBA-e na cijelom hrvatskom području. Političke elite koje su bile vladajuće su uništile sve što smo imali.

Osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića, koji  je optužio Glavaša da telefonski dovodi kaos u grad iz Bosne, nazvao je "prelivodom".

- Recite mi iz koje je on političke opcije, jedan miks svega. Gospodin Bubalo je u blagajni ostavio 32 milijuna kuna, grad je danas u gubicima.

'Ideja da desnica pomaže SDP-u je stupidna'

Što se tiče optužbi na račun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Grubišić kaže da ne zna mnogo.

- Shvatio sam gospodina Burića da kaznene prijave postoje. On je govorio o prašini koja se slegala na te prijave. Druge detalje ne znam.

Karamarkove optužbe da HDSSB podržava politiku SDP-a Grubišić je nazvao stupidnim i neargumentiranim.

- Kad gospodin Karamarko ne dolazi u Sabor pa ne vidi da upravo najviše kritika na prijedloge SDP-a dolazi od strane HDSSB-a i nešto od Laburista. Ta ideja da bi desnica pomagala SDP-u je stupidna. Da smo ostali rascjepkani tek onda bi im pomogli. To njih boli, neće više dontom dobivati izbore i glasove. Da se nismo formirali mi bi činili topovsku hranu za dvije najveće stranke. Sinergijsko djelovanje daje veliku moć - kazao je.

'Ne želim ni pomislit na poraz'

Novoosnovani Savez za Hrvatsku, čiji je član i HDDSB, neće imati problema s vođenjem zajedničke politike, smatra Grubišić. Uspjeh na izborima za Europarlament jedan je od prioriteta.

- Veže nas ljubav za Hrvatsku, za napredak, želja da pokažemo da Hrvatska nije zemlja bez pameti, znanja i svoga ja. Ako bude pameti u vodstvima velikih prijepora ne bi trebalo biti. Ne želim ni pomisliti na poraz.. Učinit ću sve da rezultat za Europarlament bude takav da ovaj Savez iznjedri barem jednog europarlamentarca - rekao je.

Aktualni socijalni bunt koji je izbio u obliku prosvjeda u BiH Grubišić smatra opravdanim, ali dodaje da uvijek postoji pitanje "što se iza brda valja?".

- Ali kad pogledate one huligane koji su palili, razbijali, vidite da je ta skupina prvo poharala institucije županija, nisu dirali fedralne institucije, što dovodi do pitanja radi li se o pokušaju stvaranja unitarne države.

Posjet premijera Milanovića nazvao je dobrim potezom dodavši da Milanović nije išao posjetiti isključivo Hrvate, nego generalno poručiti da BiH treba krenuti naprijed.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 13.02.2014.

    Grubišić jako dobro zna tko su bili desna i lijeva ruka nekadašnjeg kneza Šeksa: Glavaš i Kramarić. Pa nije uputno praviti nas blesavima i kratke pameti, kad to nismo. Međusobno su se podržavali, dijelili, sakupljali i određivali sudbine svima nama. Svima odreda mjesto je u lustraciji, potom Remetincu. Pod uvjetom da prvo vrate sve što su nam perfidno uzeli. A oni koji ikoga od ovih brane su isti, ili su im držali ljestve ili imaju koristi.

  • šumski bandit 13.02.2014.

    Šeki je bio knez, a Glavaš gubernator

  • AntoOpačak 13.02.2014.

    Boro zaboravio si kako je nastala tvoja stranka. Nemj govoriti Šeks je bio alfa i omaga, Ću da ti rečem i ja pripadam toj slavoniji;Alfa je bio Šeks al Omega je bio GLAVAŠ. Nemoj nas više sramotiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare