To je to što me zanima!

Gruntovnica u Starom Gradu predmet rješava čak 365 dana

Za razliku od građana Starog Grada koji rješenje od gruntovnice Općinskog suda moraju čekati godinu dana, građani Križevaca isti zahtjev riješe u prosjeku za dan
Vidi originalni članak

Ako žele uknjižiti promjene nad nekretninom koju imaju građani Starog Grada na Hvaru rješenje od gruntovnice Općinskog suda moraju čekati 365 dana. Koliko je sud spor pokazuje činjenica da građani u Križevcima isti zahtjev riješe u prosjeku za samo jedan dan.

Razlika u brzini kojom gruntovnice pri općinskim sudovima u Hrvatskoj rješavaju zahtjeve je drastična. Devet od deset najsporijih gruntovnica je na otocima i u priobalju, a deseta je u Gračacu. 

Već spomenuti Stari Grad je rekorder, a na drugom mjestu je gruntovnica makarskog Općinskog suda gdje se jedan predmet u prosjeku rješava 286 dana. Na trećem mjestu je Supetar na Braču s prosjekom od 237 dana po predmetu. Gruntovnici u Omišu treba 221 dan, u Solinu 181 dan,  u Krku 158 dana, u Kaštel Lukšiću 148 dana, u Gračacu 145 dana, u Malom Lošinju 125 dana te u Splitu 99 dana. 

U jedan dan predmete riješe gruntovnice u Vinkovcima, Virovitici, Križevcima, Rovinju, Županji, Donjem Miholjcu, Ludbregu, Slatini, Čazmi i Orahovici. 

>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 55

  • marijaterezija2 10.04.2013.

    Ima još dana u kalendaru

  • marijaterezija2 25.03.2013.

    nije baš tako no da je teško je

  • krokalky56 25.09.2012.

    Ništa nikada nije postalo stvarnost dok se nije iskusilo. Stigao je on tako jedan dan. Presretan što je napokon dobio neko sigurno radno mjesto - u GRUNTOVNICI.Pun je elana, spreman za nove radne pobjede. A kad tamo, show. Kaos! Stanje se nije mjenjalo 50 i više godina. I napokon dođe i to vrijeme da se stvari počinju sređivati. I ide to ide, samo polako. Realno gledajući, ne može se nešto što je trebalo srediti prije 50 godina, riješiti u godini dana, ne može ni u par godina. I sređuju se knjige, sređuju, napokon je došlo i do ljudi. Treba sređivati imovinu. Baš im danas treba hitno izvadak sređen rješen, pritišću ga. A na izvatku nema šta nema. I tako svaki dan. Đođe jedan gospodin, treba mi hitno, dođe gospođa, treba mi što hitnije u roku odmah. Di ste gospođo bili 30 godina? A nije mi trebalo, eto sada mi treba, hitnoooooooooooo, odmaaaaaaah!!!! I eto tako je to kod nas. Stavi se u tuđu kožu, razmisli, pa komentiraj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare