To je to što me zanima!

GSS-ovci iz jame spasili 2 psića i moraju im naći dom

Perković: Psići su u jami kraj željezničke postaje bili desetak dana. U stacionaru smiju biti do 60 dana, a ne nađu li im dom, morat će ih uspavati
Vidi originalni članak

Članovi GSS-a spasili su u ponedjeljak dva psa iz osam metara dubokog rezervoara za vodu kraj željezničke postaje u Perkoviću. Ne zna se kako su psić i kujica završili prije desetak dana u nekadašnjem spremištu vode. Cijelo vrijeme im je vodu donosila Zorka Jakelić (75) koja stanuje u blizini. Psi mješanci stari sedam ili osam mjeseci, još u jami su se obradovali spasiteljima.
- Njihova se reakcija nije mogla predvidjeti, radi čega se moralo čekati nas da ih spasimo. Međutim, odmah su skočili na mene veselo me ližući i mašući repovima. Životinje nisu predugo ostale zarobljene u jamu, inače bi podivljale - rekao je spasitelj Ante Vukićević. Psiće su spasitelji predali veterinarima iz šibenske tvrtke 'As Eko', koja na području Šibenika ima koncesiju za obavljanje poslova dezinsekcije, dezinfekcije, deratizacije i uklanjanja pasa lutalica. Alen Tanković iz 'As Eka' koji je sudjelovao u spašavanju je rekao da su psi dobro, jedino kujica ima ozlijeđenu nogu. Smješteni su u stacionaru tvrtke gdje čekaju udomitelja. No, to još ne znači da su spašeni. Kad prođe zakonski rok od 60 dana veterinari As Eka će uspavati ili eutanazirati psiće jer nemaju ni mjesta ni novca da ih zadrže do njihove prirodne smrti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • annette 14.10.2009.

    imaju koncesiju za uklanjanje pasa lutalica? sve je veći broj takvih tvrtki, to bi trebalo istražiti malo, budite pravi novinari pa nađite priču iza tih poslova, to razbijte, mnoge bi vjerojatno šokiralo koliko se plaća za takva ubojstva. i kako to \'uspavati ili eutanazirati\'? nije li to isto uglavnom?

  • borovcanin 12.10.2009.

    neznam kolki moras bit gad da psa bacis u jamu

  • dbanon_ri 12.10.2009.

    GSS su pravi ljudi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare