To je to što me zanima!

GSS-ovci ponovno u akciji: Po noći spašavali promrzlu djecu

Grupa od 28 njemačkih turista, među kojima je bilo 26 mališana, odlučila je skrenuti s puta. Zaglavili su u neprohodnom kršu, a počela je puhati jaka bura
Vidi originalni članak

Spasioci HGSS-a u petak su imali pune ruke posla. Sa sjevernog Velebita spasili su grupu od 28 turista iz Njemačke, među kojima je bilo čak 26 djece. Grupa je predvečer iz planinarskog doma Alan otišla vozilima do staze gdje su nastavili pješice.

No grupa se nije držala dobro označenog puta već su skrenuli s njega i nastavili hodati prema vlastitom nahođenju. Pješačili su po uistinu teško prohodnom terenu i probijali se kroz krš. Zapeli su između strmih padina te su oko 20 sati nazvali 112. GSS je vrlo brzo organizirao potragu, no ona je potrajala jer su im odrasli koji su bili s djecom u početku davali kontradiktorne i nepotpune informacije. 

Našli su ih oko 3.30 sati. Djeca su ležala po grmlju skrivajući se od naleta jake bure. 

Iz GSS-a kažu kako djeca uopće nisu imala planinarsku opremu na sebi već su bila u kratkim hlačama, sandalama ili tenisicama. Mališani su bili pothlađeni i uplašeni. Spasioci su brzo formirali kolonu te su započeli hodati s djecom prema Alanu. U planinarski dom stigli su ujutro.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Bestia feroce 11.08.2012.

    kakva je to grupa????tko ih je vodio????dvoje njemaca po velebitu vodilo 26 djece????ma mogli su ih sad bi rekla gdje!drago mi je da su klinci ok,a sad nek im vođe plačaju naše troškove,jer su budale ...a viđeno već!!!

  • krnjevo 11.08.2012.

    Nijemci? Sada sam razočarana. Kako to da nisu Česi? Ma, možda i jesu, samo su gastarbajteri u Njemačkoj....

  • ales2 11.08.2012.

    zašto se uvijek pita tko će ovo platiti? kog briga, tko pita tko plaća raskopavanje, asfaltiranje ,raskopavanje, asfaltiranje ulice, tko pita tko plaća odlazak nekih koji ništa ne napravili u london. Sigurno ne plaćate vi iz svog džepa, nego država koja ionako se razbacuje na sve strane, koda je bitno tko će platiti, stalno kukate kao da vam je netko uzeo kruh.

Komentiraj...
Vidi sve komentare