To je to što me zanima!

GSS spasio šest planinara s Velebita i Bijelih stijena

Spasioci su pronašli ozlijeđenog planinara na Velebitu. Spasilački tim je morao i u potragu za pet izgubljenih planinara u Gorskom Kotaru
Vidi originalni članak

Pripadnici zadarske stanice HGSS-a i Planinarskoga društva Paklenica u nedjelju su uspješno okončali još jednu akciju spašavanja zadarskoga planinara koji je "zapeo" u vrletima Velebita. Zadranin S.G. (27), koji je prilikom pada u vrtaču ozlijedio skočni zglob, nije se mogao sam spustiti niz planinu pa je u pomoć pozvao Centar 112. Zadarski GSS-ovci koji su s gorskim vodičima upravo održavali zimsku planinarsku školu bili su u blizini. Brzo su došli do ozlijeđenog mladića i pozvali u pomoć helikopter HRZ-a, koji se nije mogao spustiti na Strugama, pa su spasioci morali odraditi veći dio posla. Ozlijeđeni S.G. u zadarsku je bolnicu primljen predvečer.
U nedjelju popodne spasioci HGSS-a su spasili i skupinu od pet mladih planinara koja se izgubila na Bijelim stijenama kraj Mrkoplja u Gorskom Kotaru. Planinari su se javili oko 11 sati jer nisu mogli pronaći put, a spasioci su ih našli oko 16.30 sati. Neozlijeđeni su stigli u planinarski dom u Tuku kraj Mrkoplja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare