To je to što me zanima!

Bez Petrova: Počela sjednica GSV-a, ovaj puta ima kvoruma

Bit će riječi o "Politici zapošljavanja. Prioritetima i ciljevima politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj", što je naziv uvodnog izlaganja ministrice rada Nade Šikić
Vidi originalni članak

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) koja je prošlog tjedna odgođena zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedolaska predstavnika Vlade, održava se u ponedjeljak, a nazočni su ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, ministar gospodarstva Tomislav Panenić te predstavnici ministarstava, poslodavaca i sindikata.

Panenić je vrlo brzo napustio sastanak zbog drugih obveza. Šestero ministara su članovi GSV-a. Ostali su poslali zamjenike. 

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov nije došao na sjednicu iako je bio pozvan.

Sever: Bivša vlada je bar dolazila na sjednice

- Osim ministra Panenića i ministrice Šikić, nitko od ministara se nije pojavio. Ako u nečemu postoji kontinuitet s bivšom vladom onda je to kontinuitet ministara u odazivu na GSV. Ovdje bi itekako bilo prostora za ministre, ovo je mjesto susreta vlade s poslodavcima i sindikatima, ali to očito nije u njihovom fokusu. Očito imaju važnijeg posla i to je poruka same vlasti dok koje mjere su orjentirani na socijalni dijalog  - kazao je sindikalist Krešimir Sever.

Na dnevnom redu sjednice su izmjene Zakona o strancima, te prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja, o čemu će uvodno izlagati ministrica Šikić. Potom će pomoćnik ministrice rada i predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) Mario Bebić podnijeti izvješće o radu HZZ-a u 2015. Također, predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić govorit će o posljedicama za javne financije ako se odlože pregovori o osnovici za plaće sa sindikatima javnih službi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • zgubidan30 13.06.2016.

    Panika na ćupriji!

  • kliker24 13.06.2016.

    Ma dajte , kaj će Božo bilo gdje osim u bolnici, ali kao pacijent ?

  • Drazen Sulimanec 13.06.2016.

    osnovni moto za ulazak u Eu, zna se koga bio je slobodno kretanje ljudi i robe, nagkasak na ljude, nadasve mlade. Stoga ne treba o tome mnogo gubiti vrijeme jer je to sa tim činom i završilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare