To je to što me zanima!

Guaidó najavio nove prosvjede protiv Madura za dva tjedna

Pozivajući prosvjednike na "nastavak prosvjeda na ulici" Juan Guaidó je pozvao na "dva važna skupa", jedan na Dan venezuelske mladeži 12. veljače i drugi povezan s dopremom humanitarne pomoći
Vidi originalni članak

Venezuelski oporbeni čelnik Juan Guaidó koji se proglasio predsjednikom, najavio je u subotu pred tisućama pristaša okupljenih u Caracasu nove prosvjede protiv socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura.

Pozivajući prosvjednike na "nastavak prosvjeda na ulici" Juan Guaidó je pozvao na "dva važna skupa", jedan na Dan venezuelske mladeži 12. veljače i drugi povezan s dopremom humanitarne pomoći, kojega nadnevak nije otkrio.

TRUMPOV SAVJETNIK BOLTON: 'Intervencija u Venezueli nije neizbježna, Maduro mora otići'

Nešto ranije, oporbeni čelnik je rekao da će ovih dana na kolumbijsku granicu, u Brazil i na "karipski otok" stići humanitarna pomoć namijenjena Venezueli i zatražio od vojske da je propusti.

Tisuće prosvjednika okupile su se u subotu u Caracasu, jedni su tražili od Madura da prepusti vlast samoproglašenom predsjedniku Juanu Guaidóu, a drugi su obilježavali 20. obljetnicu bolivarske revolucije i potvrdili potporu Maduru.

POSLJEDICE PRITISKA SAD-A Zbog sankcija Venezueli, cijene nafte rastu na skoro 72 dolara

U Venezueli, naftom bogatoj zemlji koja je nekoć bila najbogatija u Latinskoj Americi, dvojica čelnika se bore za vlast: Nicolas Maduro kojeg ne priznaje dio međunarodne zajednice i njegov politički protivnik Juan Guaidó kojeg podupiru Sjedinjene Države, većina latinoameričkih i neke europske zemlje.

Napetost raste sa svakim novim pozivom na prosvjede. Četrdesetak ljudi je poginulo a više od 850 je uhićeno od početka prosvjeda 21. siječnja, pokazuju podatci UN-a.

"ČEKAJTE DO 2025." Maduro spreman razgovarati s oporbom: 'Nećemo na izbore'

Američki potpredsjednik Mike Pence koji je u petak boravio u posjetu Miamiju, rekao je da je "došlo vrijeme da se Madurova diktatura jednom zauvijek prekine". "SAD će i ubuduće činiti diplomatski i gospodarski pritisak kako bi osigurao miran prijelaz u demokraciju", istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ljubica ljubičica_1 03.02.2019.

    Ovaj je za mene čist idijot.Tako svako može sebe proglasit precednikom.Bože što sve bolesni umovi neće napravit.Izbiće samo građanski rat a to je cilj ovim zemljama što ga podupiru da bi prodavali oružje.Tako su razorirli Irak,Libiju i Siriju.

  • 03.02.2019.

    Eto spasa za Hrvatsku! Objavimo da su pronađene ogromne količine nafte u Slavoniji. Ameri će odraditi ostalo, tj. poslat će u povijest Plenkija, Viteza, Ugrozu, kraljicu Biserku....itd

  • Miške 03.02.2019.

    Nevjerojatno. Amerikancima su izbori svetinja, to je volja naroda. A onda ne priznaju onog koga je izabrao narod, već onog koji se sam proglasi prcednikom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare