To je to što me zanima!

‘Gubimo 475 milijuna eura jer HDZ ne štiti interese građana'

Osim načelnih primjedbi iz Ministarstva graditeljstva, niti jedno drugo nije imalo primjedbe na plan gospodarenja otpadom. Vidljivo je to iz dokumenta koji smo dobili...
Vidi originalni članak

Osim načelnih primjedbi iz Ministarstva graditeljstva, niti jedno drugo nije imalo primjedbe na plan gospodarenja otpadom.

Vidljivo je to iz dokumenta koji smo dobili, a Mostovu ministru zaštite okoliša Slavenu Dobroviću to je glavni dokaz da su u HDZ-u politički blokirali taj plan od kojeg nam ovisi povlačenje 475 milijuna eura iz Europske unije. Također, prijete nam i kazne.

- Ugroženo je znatno preuzimanje novca iz Europske unije i dobit ćemo kazne. HDZ je stao na stranu pojedinačnih interesa, a ne na stranu građana - rekao je Dobrović.

Umjesto gradnje velikih, županijskih centara, Dobrović je predviđao niz manjih i reciklažu već na kućnom pragu.

- Veliki centri su skupi i samo dokumentacija stoji milijune. Oni nam nisu potrebni, mogli smo imati jeftinije centre u kojima bi bila domaća oprema - poručio je Dobrović.

Protiv plana je inače bio i veliki dio struke jer ga je smatrao dorađenim. U HDZ-u su odbacili optužbe da bezrazložno blokiraju plan gospodarenja otpadom, nego da postoji niz nedostataka i da plan nije dovoljno razrađen. Šef HDZ-a Plenković već je ranije poručio da ne prijeti gubitak novca EU.     

Idi na 24sata

Komentari 124

  • liliana 23.08.2016.

    Kao da vi štitite interese građana,za koga radite i tko vam je gazda?

  • pepapepica 22.08.2016.

    HDZ je stao na stranu svojih interesa? Vidi čuda. A na kojoj si ti strani interesa? Jadnog naroda ili svoje fotelje pa makar trajala još par dana? Zašto kao "moralan čovjek" ne daš ostavku kada te nitko ne šljivi? Samo ti pjevaj borbene moj ministre. Grebeš se za fotelju i držiš se te propale pozicije kao da su te za stolac zalijepili cijanofiksom. Ako imaš morala i bojiš se za jadne jrvatiće -a posao ti ne ide od ruke - makni se. Daj ostavku i ispadni moralan čovjek. Ovako si samo još jedan u lancu koji cmizdri kako ništa ne valja a ostaješ kusati masnu plaću.

  • Usora1 22.08.2016.

    vise im odgovara konzept tower-ministra ili slican vlastiti, koliko se novci mogu obrnuti i koliko "vlastiti" poduzeca da otvoriti ako budemo vozikali smece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare