To je to što me zanima!

Guterres: Putin je otvoren za sudjelovanje UN-a u evakuaciji iz Mariupolja i istoka Ukrajine

Nakon jednosatnog sastanka između Guterresa i Putina u Moskvi, glasnogovornik je rekao da je Kremlj "u načelu pristao na sudjelovanje Ujedinjenih naroda i Međunarodnog odbora Crvenog križa u evakuaciji"
Vidi originalni članak

Rusija smatra da je moguća uloga UN-a u evakuaciji civila u istočnoj Ukrajini, rekao je glasnogovornik glavnog tajnika UN-a Antónija Guterresa.

Nakon jednosatnog sastanka između Guterresa i ruskog čelnika Vladimira Putina u Moskvi, glasnogovornik je rekao da je Kremlj "u načelu pristao na sudjelovanje Ujedinjenih naroda i Međunarodnog odbora Crvenog križa u evakuaciji civila iz tvornice Azovstalj u Mariupolju."

'TUŽIT ĆEMO IH' Obustava plina: Nakon Poljaka, Gazprom najavio da od srijede prekida isporuku i za Bugarsku

UN će ostati u kontaktu s ruskim ministarstvom obrane, rekao je glasnogovornik Stéphane Dujarric.

Željezara Azovstalj je posljednja baza ukrajinskih branitelja u razorenom gradu Mariupolju na jugoistoku zemlje. Civili su skriveni u velikom kompleksu zajedno s borcima.

REZULTATI SASTANKA U NJEMAČKOJ SAD i saveznici obećali teško naoružanje Ukrajini: 'Vjerujemo u njihovu pobjedu u ovom ratu!'

Guterres i Putin također su razgovarali o poboljšanju ukupne humanitarne pomoći Ukrajini, rekao je Dujarric.

Ovo je Guterresov prvi posjet Moskvi od početka invazije na Ukrajinu krajem veljače. Kasnije ovog tjedna posjetit će Kijev.

ZVECKANJE ORUŽJEM Rusija upozorila Britaniju: Ako nastavite s provokacijama, mi imamo spreman odgovor na to

SITUACIJU U UKRAJINI PRATITE IZ MINUTE U MINUTU OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dpd 27.04.2022.

    To što Putin kaže i to što Putin uradi dvije su sasvim različite stvari. Rekao je i da ne namjerava napasti Ukrajinu, rekao je i da će prekinuti napade na Azovstal....Svašta je Putin rekao i ovo sada nije ništa drugačije.

  • nisam ja ništa 26.04.2022.

    Ima tamo svega u tom Azovstalju.

  • Paulaxu 26.04.2022.

    🍓 Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel pоčetnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku 👉 https://me.sv/id390579

Komentiraj...
Vidi sve komentare