To je to što me zanima!

Guverner New Yorka Cuomo dao ostavku: Odbacuje optužbe za seksualno zlostavljanje 11 žena

Mislim da je najbolje, kada se uzme sve u obzir, da odstupim i to ću napraviti jer ja radim za vas i to je ispravna stvar, rekao je Cuomo. Na poziciji guvernera bit će još dva tjedna
Vidi originalni članak

Guverner New Yorka Andrew Cuomo objavio je u utorak kako daje ostavku zbog optužbi za seksualno zlostavljanje više žena. Pozivima na ostavku ranije se pridružio i američki predsjednik Joe Biden

- Mislim da je najbolje, kada se uzme sve u obzir, da odstupim i to ću napraviti jer ja radim za vas i to je ispravna stvar - rekao je Cuomo, javljaju američki mediji. 

Njega će zamijeniti Kathy Hochul i bit će prva guvernerka ove savezne države. 

- Volim New York i volim sve vas. Sve što sam ikada napravio radio sam motiviran tom ljubavlju - istaknuo je Cuomo koji će otići s mjesta guvernera za 14 dana. 

NJUJORŠKI GUVERNER Biden pozvao na ostavku Cuoma zbog optužbi za seksualno zlostavljanje nekoliko žena

Obratio se i svojim kćerima i poručio kako želi da znaju da nikada nije učinio ništa loše i da nikada ne bi namjerno loše tretirao ženu. 

- Vaš tata griješi - rekao je. 

Pipao, ljubio i davao neprimjerene izjave ženama 

Petomjesečna istraga pokazala je da je guverner države New York, seksualno zlostavljao više žena i time ne samo prekršio savezni i državni zakon već i stvorio "ozračje straha" u svom uredu, objavilo je u utorak državno odvjetništvo, no Cuomo sve optužbe odbacuje.

Cuomo je, kako je pokazala istraga, bez pristanka grlio, pipao, ljubio i davao neprimjerene izjave ženama, njih 11 od kojih su većina vrlo mlade, rekla je državna odvjetnica Letitia James.

Ured tog demokratskog guvernera pretvorio se u "toksično radno mjesto", u mjesto uzastopnog zlostavljanja.

POKRENUTA ISTRAGA ZA OPOZIV Njujorški guverner zlostavljao više žena, negira optužbe

Izvješće o istrazi na 168 stranica bi moglo zadati fatalni udarac političkoj budućnosti Cuoma i otežati rad njegove administracije, iako se radi o građanskoj prirodi istrage koja neće direktno uroditi podizanjem kaznene optužnice.

Istraga je, tvrdi James, također demokratkinja, pokazala "uznemirujući obrazac ponašanja 63-godišnjeg guvernera", ističući da je "tih 11 žena bilo u neprijateljskom i toksičnom okruženju".

Carl Heastie, predsjednik njujorške skupštine u kojoj većinu čine demokrati, odobrio je istragu za opoziv.

Istražitelji su razgovarali sa 179 ljudi, uključujući žrtve te sadašnje i bivše članove skupštine.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • frajer_2 10.08.2021.

    To je onaj sto.je pljuvao po Trumpu i optuzivali ga za svasta 🤭

  • frajer_2 10.08.2021.

    Podnio je ostavku iz drugih razloga. Ali ti drugi razlozi se nesmiju javno spomenuti jer bi naskodilo demokratskoj stranci. Pa je ovako maknut. Istrazivanja javnog mnijenja naime pokazuju da ce demokratska stranka na izborima za kongres i senat 2022 biti pometena pa treba popraviti imidz stranke. Rejting im je tako los da to ni mrtvi glasaci ne mogu promijeniti. Sljedeca za odstrel je najvjerovatnije gradonacelnica Chikaga koji se zahvaljujuci demokratima pretvorio u ratnu zonu. Prije neki dan su oborili vlastiti rekord. 45 upucanih ljudi u jednoj noci. A sve cesce i policajci dobijaju metak.

  • danburisch 10.08.2021.

    covjek je nevin političke igre i zene zloceste i okrutne ,nista nije dokazano, tip je zrtva feminizma i propalog vremena. "I'm a fighter and my instinct is to fight through this controversy because I truly believe it is politically motivated, I believe it is unfair and it is untruthful and I believe it demonises behaviour that is unsustainable for society," Mr Cuomo said in a news conference announcing his decision.

Komentiraj...
Vidi sve komentare