To je to što me zanima!

Haag: Šešelj traži 10 milijuna eura, 100 ako će odugovlačiti

Vojislav Šešelj traži odštetu zbog osam godina pritvora i prekinute političke karijere koja je bila u usponu. Ako ne dobije na vrijeme 10 milijuna eura, tražit će 100...
Vidi originalni članak

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj traži odštetu od 10 milijuna eura jer, prema njegovom mišljenju, Haaški sud nije uspio dokazati krivnju za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini. Najavio je kako će povećati zahtjev na 100 milijuna ako će sud odugovlačiti s traženom isplatom. Najavio je i tužbu protiv Ujedinjenih naroda, ali i pojedinih haških sudaca i tužitelja. Sudac Jean-Claude Antonetti mu je sarkastično rekao kako 'ima pravo to učiniti' te da je 'i sam razmišljao o toj mogućnosti'. Ipak, objasnio je kako će im za odluku ipak trebati par tjedana ili mjeseci. 

Šešelj je nazvao sud 'antisrpskim tribunalom", koji je zaposlio mnogo Hrvata i nije optužio niti jednog hrvatskog političara. Na odlasku je rekao 'Gdje god se okrenem - Hrvati '. 

Šešelj traži odštetu zbog osam godina pritvora i 'svega što je proživio u njemu', uljkučujući uskraćivanje prava da se brani sam, narušeno zdravlje i 'prekinutu političku karijeru koja je bila u usponu'.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • mixoni 10.03.2011.

    bogami sinoc sam gledo na yutube sudjenje seselju,kako pegla svjedoke svaka mu cast.on je idiot,al imam osjecaj da je dobar covjek

  • Radovan-Rašo 10.03.2011.

    Vidjet cemo tko ce se zadnji smijati....Nista mu nije dokazano vec 8 godina....Svatko ima pravo na brzo i posteno sudjenje.8 godina nekoga drzati bez dokaza je zlocin.Seselj je prepametan za sve njih,napravio je budale od svih njih.Svaka mu cast !

  • noko 10.03.2011.

    To je govor OČAJNIKA koji je izgubio sve obitelj,prijatelje,veliku srbiju itd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare