To je to što me zanima!

Haiti: Iz razrušene kuće su spasili bebu staru 20 dana

Francuski spasioci su začuli plač djeteta koji je dopirao iz uništene kuće. Kroz pukotinu su vidjeli malu Elisabeth koja je ležala na svom krevetiću
Vidi originalni članak

Malena Elizabeth Joassaint u vrijeme snažnog potresa na Haitiju imala je tek 11 dana. Djevojčica je ostala zarobljena pod ruševinama kuće. Tražeći preživjele francuski spasioci čuli su dječji plač koji je dopirao iz jedne pukotine. Bila je to mala Elizabeth. Ležala je na krevetiću gdje ju je položila majka netom prije potresa. Na djevojčicu se ništa nije urušilo jer se njezin krevetić našao u pukotini. Spasioci su je izvukli van i prevezli u bolnicu gdje ju je dočekala majka Michelene (22).
- Svi smo mislili da je Elisabeth mrtva, no Bog je odlučio drugačije i mi smo mu svi zahvalni za to. Ovo je čudo - rekao je bebin otac Michelet (47). Majka je na dan potresa nahranila Elisabeth i stavila ju u krevet.
- Odjednom se sve počelo tresti. Krenula sam prema sobi gdje je ležala moja kćer, no zidovi su se urušili oko mene - prisjeća se Michelene. Elisabethini roditelji bili su smješteni na nogometnom igralištu. Do njih je dojurio spasioc iz francuske ekipe i rekao im da je njihove kćer živa i da će učiniti sve kako bi ju izvukli na sigurno. Shrvani par tugu je zamijenio neizmjernom srećom. U razrušenom Port-au-Princeu spasioci rade danonoćno kako bi iz ruševina izvukli što više preživjelih. Mjesta na grobljima više ni nema, pa žrtve potresa pokapaju u masovnu grobnicu gdje se nalazi oko 10.000 tijela. Spasioci su u srijedu spasili dječaka Kikija (7) koji je pod ruševinama bez vode i hrane bio osam dana.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Leonarda 22.01.2010.

    Aj sad budi jak pa ne pusti suzu, sto od tuge, sto od radosti kad ovako sto procitas. Bebac mali, nek te sreca prati cijeli zivot.

  • meemee 22.01.2010.

    Nevjerojatna prica! Bebice su tako malene, lako dehidriraju... cudo je da je prezivjela.

  • sanjarib 22.01.2010.

    mogla bih još samo nadodati.ŽIVOT JE ČUDO-cijenite ga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare