To je to što me zanima!

Hajduković tvrdi: Hrvatska se ne treba povući iz NATO misija

Međunarodni tajnik SDP-a Domagoj Hajduković je izrazio sućut obitelji hrvatskog vojnika Josipa Briškog koji je poginuo u Afganistanu, te poželio brz oporavak dvojici ozlijeđenih vojnika
Vidi originalni članak

Međunarodni tajnik SDP-a Domagoj Hajduković izjavio je u četvrtak kako se Hrvatska zbog preuzetih obaveza ne bi trebala povlačiti iz misija NATO-a, posebice ne svih, ali da treba razmotriti u kojem broju i gdje šalje svoje vojnike.

Hajduković je izrazio sućut obitelji hrvatskog vojnika Josipa Briškog koji je poginuo u Afganistanu, te poželio brz oporavak dvojici ozlijeđenih vojnika, kao i sigurnost čitavom hrvatskom kontingentu koji sudjeluje u misiji NATO-a.

Istaknuo je da je Hrvatska ulaskom u NATO preuzela određene obveze, donesene su i odluke u Saboru na temelju kojih hrvatski vojnici sudjeluju u različitim mirovnim operacijama sa saveznicima.

DAN ŽALOSTI Hrvatska zastava u Bruxellesu u NATO sjedištu na pola koplja

"Nažalost, kad ste niz godina prisutni na teritoriju kao što je Afganistan, a to je još borbena zona, za očekivati je da će se dogoditi takvi incidenti. Ovo nije prvi incident, ali je prvi koji za posljedicu ima smrt naših vojnika", kazao je Hajduković nakon okruglog stola o problemima korupcije koji je organizirao SDP.

Potrebnim drži da se razmotri broj vojnika koji sudjeluju u misijama jer, naglasio je, nije isto šalju li se vojnici u Latviju ili Afganistan.

Zaključio je kako se Hrvatska ne bi smjela povlačiti iz NATO misija, pogotovo ne svih jer je kao saveznik preuzela određene obaveze, ali treba razmotriti u kojem broju i gdje šalje svoje vojnike.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • dahvaul 27.07.2019.

    Ovaj nije vidio uniformu a kamoli obukao i takav nesto govori o vojsci sramota kaj si sve politicari dopustaju

  • neidemdalje 26.07.2019.

    najjači su mi oni koji nisu odslužili ni ročni sastav a daju svoje visoko mišljenje u slanju vojske u rat... btv afganistan nakon 16 godine koliko hrvatska troši milijarde kuna i šalje svoje vojnike nije nikad gori a talibani osvajaju sve više teritorija a nitko nije siguran čak i u glavnom gradu pa tko više može biti optimističan u svezi ove misije...

  • ljubica ljubičica_1 25.07.2019.

    Vi iz SDP-a isti ste ko ovi iz HDZ-a mogli bi u koaliciju.Zašto nismo imali referendm za ulazak u NATO Pa vidjeli bi kolko bi ljudi bili za to.Hrvatska je tribala bit neutralna država kao Švicarska.Ništa dobro NATO neće donjet osim da Hrvati ginu za tuđe ciljeve.Bar ja tako mislim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare