To je to što me zanima!

Hakirali webshop Intersporta i krali podatke s kartica! Ako ste kupovali, odmah se javite banci

Napadi su se dogodili tijekom zatvaranja trgovina zbog korona virusa, a ugroženi su korisnici u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori, javlja američki portal ZDnet
Vidi originalni članak

Intersport, poznata međunarodna kompanija koja se bavi prodajom sportske opreme, a posluje i u Hrvatskoj, bila je pod napadom hakera, piše poznati američki tehnološki portal ZDnet prenoseći podatke tvrtke ESET.

Na njihove su stranice ubacili maliciozni kod koji prikuplja podatke s bankovnih kartica prilikom njihova upisivanja na web-trgovini.

Zahvaćene su internetske trgovine u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori. Stranica je bila napadnuta 30. travnja, vraćena u funkciju 3. svibnja pa ponovno napadnuta 14. svibnja.

Kupci koji su do tog datuma kupovali preko stranice Intersporta trebali bi se javiti matičnoj banci i pratiti račune jer bi im s računa mogla nestati sredstva, upozoravaju sa ZDneta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gordi 16.06.2020.

    Po meni ako stranica nudi kupovinu preko interneta, onda mora biti 100% sigurna ta kupovina, te svi koji su kupovali bi trebali imati pravo na tužbu

Komentiraj...
Vidi sve komentare