To je to što me zanima!

Hasanbegović: "U Jasenovcu ću odati počast svim žrtvama"

Hasanbegović tvrdi kako je pogrešno interpretirana njegova izjava kada je, u emisiji "Bujica", državno pokroviteljstvo nad komemoracijom u Jasenovcu nazvao "problemom"
Vidi originalni članak

Vrlo brzo ću posjetiti Spomen-područje Jasenovac i ondje odati počast žrtvama, izjavio je za Novi list ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

- Smatram da sva mjesta pijeteta treba rasteretiti od dnevnopolitičkih rasprava, jer se time ponižavaju žrtve - kazao je ministar.

Hasanbegović tvrdi kako je pogrešno interpretirana njegova izjava iz svibnja prošle godine, kada je u emisiji "Bujica" Velimira Bujanca državno pokroviteljstvo nad komemoracijom u Jasenovcu nazvao "problemom". 

Tada je Hasanbegović ustvrdio kako se na komemoraciji proboja iz ustaškog logora smrti "ne komemorira žrtva, ne osuđuje počinitelj zločina, već se ona zloupotrebljava za rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma koji sam po sebi, u sebi, u svojem temelju, ima zločin".

Nisam htio reći da je problem sama komemoracija, ustvrdio je Hasanbegović. 

- Htio sam reći da je nedopustivo da se sve komemoracije s državnim pokroviteljstvom koriste za ideološka prepucavanja. Moje je stajalište da na takvim mjestima treba komemorirati žrtvu, a ne ulaziti u povijesno-političke ekskurse, jer to postaje začarani krug - kazao je Hasanbegović.

Idi na 24sata

Komentari 193

  • skviki 18.02.2016.

    ....e "hrvatski cvjetiću" nije pogrešno interpretirana izjava,već si ti sam sebi najveća pogreška ...

  • ciara46 13.02.2016.

    Sve če učiniti mali crnokošuljš, samo da ostane ministar, a nitko osim Karamarka ga ne želi, jadno!

  • muki2805 13.02.2016.

    najbolji ministar komunjarama je muka što nije crveni pa im nije po volji nedamo najboljeg ministra komunjarama bi bilo dobro da im se vrati ona njihova pijandura Violićka ona bi njima bila ok ali komunjare moje vaše vrijeme je na izmaku idete u zab

Komentiraj...
Vidi sve komentare