To je to što me zanima!

Havarije na moru: Spasili dvije posade, kod Zadra i kod Cresa

Na zadarskom području od potonuća je spašena četveročlana posada s brodice u koju je prodrlo more. Kod Cresa je spašena jedrilica kojoj je otkazalo kormilo
Vidi originalni članak

Lučka kapetanija i pomorska policija imale su tijekom noći pune ruke posla. Na zadarskom području od potonuća je spašena četveročlana posada, a kod Cresa je spašena jedrilica. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je u subotu oko 23 sata poziv u pomoć za nepoznatu brodicu u Maunskom kanalu. Odmah je pokrenuta potraga za četveročlanom posadom na brodici u koju je prodrlo more

Budući da se nitko od članova posade nije javljao na uzastopne pozive iz Središnjice na mobitele, u suradnji sa Županijskim dojavnim centrom 112 Zadar utvrđena je pozicija mobilnog uređaja s kojeg je pozvana pomoć. U međuvremenu, oko 20 minuta iza ponoći, unesrećenu posadu pronašli su stanovnici mjesta Šimuni koji su ih spasili i njihovu oštećenu brodicu uzeli u tegalj u Šimune. 

Druga dojava zaprimljena je u nedjelju oko 1.20 sati. Pomoć je zatražila dvočlana posada jedrilice koja se nalazila kod otoka Cresa. Jedrilica "Pulga", dužine 7,3 metara, je pretrpjela havariju pogonskoga stroja te joj je otkazalo brodsko kormilo kod uvale Valun sa zapadne obale Cresa. Posada je spašena, a jedrilica je otegljena do luke Pomer u Puli.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Duro 21.06.2015.

    Kad ispit mozes poloziti i u ZG a da ne vidis more onda ni ne ocekuj drugo. Drzavi je glavno da lovu pobere. Traba takve pustiti da se utope pa da ostali malo razmisle u sto se upustaju a da blage veze nemaju.

  • bepo1606_1 21.06.2015.

    Zahvaljujući našim lučkim kapetanijama za nas skipere nema posla a svaka budaletina dobije bravet za vozit brodicu i ljude.

  • 779danai4ure 21.06.2015.

    triba uvik slušat prognozu ali najprije poznavat jedrenje i poštivat more !

Komentiraj...
Vidi sve komentare