To je to što me zanima!

HAZU: Izgubio je svaki smisao ugovoreni način arbitriranja

HAZU smatra da je postupkom Slovenije i arbitra kojeg je imenovala u arbitražu za rješavanje graničnog spora s Hrvatskom bitno je povrijeđen arbitražni sporazum
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti smatraju svojom dužnošću pozvati na poduzimanje pravnih radnji u skladu s pravilima međunarodnog prava prijeko potrebnih za očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa u rješavanju graničnog spora s Republikom Slovenijom u za to primjerenom pravnom postupku, priopćeno je iz HAZU-a.  

- Postupkom Republike Slovenije i arbitra kojeg je imenovala u arbitražu za rješavanje graničnog spora s Republikom Hrvatskom bitno je povrijeđen arbitražni sporazum i učinjena flagrantna povreda temeljnog načela neovisnosti, nepristranosti i suzdržavanja strana u sporu od svakog utjecanja na arbitre izvan pravila postupka na čemu počivaju svi arbitražni postupci. Tim činom i očito neprihvatljivim načinom utjecaja slovenskog arbitra na druge arbitre ugovoreni način arbitriranja izgubio je svaki smisao za ispunjenje zadatka koji je povjeren arbitražnom vijeću - stoji u priopćenju HAZU-a.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • pčela 27.07.2015.

    Zahvaliti se kompromitiranom sudu i slovencima a rješenje potražiti na nekoj drugoj arbitraži tj.sudu.

  • kokaza5 27.07.2015.

    I gradjani misle isto.

  • PredstavnikIzvanzemaljaca 26.07.2015.

    Da je HaZua ekipa nekim cudom bila zaduzena za odlazak covjeka na mjesec to se ne bi dogodilo do dana danasnjeg... Za njih se uglavnom cuje kad treba ponoviti stivo iz novina. Mene samo zanima gdje je ta Hazua ekipa zadnjih 25 godina, po svim bitnijim pitanjima hrvatskog gradjanina pretpostavljam da placicu uredno dobivaju ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare