To je to što me zanima!

HDSSB: Jedinu nekretninu od ovrha treba zaštititi zakonom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Osim u Saboru, HDSSB-ovci će o temi ovrha i blokada otvoriti i internet raspravu. Napominju da je krajem siječnja ove godine u blokadi bilo preko 307.000 građana
Vidi originalni članak

HDSSB je zatražio da se u Saboru i na Odborima otvori rasprava u kojima bi se pronašla zakonska rješenja za zaustavljanje ovrha i deložacija građana iz jedine nekretnine u kojima žive. Želja im je ovom inicijativom navedeni problem gurnuti u fokus javnosti kako bi zastupnici dali impuls Vladi da donese zakonski prijedlog da bi se zaštitio dom ljudi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Građani nisu krivi za recesiju i na to ne mogu nikako utjecati. Oni su žrtva nesposobnih politika. Dom je temelj dostojanstva čovjeka i to je zadnja crta obrane. Dom je i ustavna kategorija - rekao je Dražen Đurović .

Osim u Saboru, HDSSB-ovci će o ovoj temi otvoriti i internet raspravu . Napominju da je sve veći broj građana u blokadama, a krajem siječnja ove godine u blokadi je bilo preko 307.000 građana . Posljednje dvije godine broj blokiranih porastao je za 50 posto , a dug građana porastao je na 25 milijardi kuna , dok se broj ovrha od 2006. do danas povećao preko 20 puta , naveli su.

U HDSSB-u napominju da nisu išli na zakonski prijedlog jer, budući da su oporba, ne žele da on završi na dnu dnevnog reda te da se rasprava otvori tek na zimu i to u večernjim satima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vlade su se mijenjale, ali politike su bile iste. Hrvatska je ušla u dužničko ropstvo . Prošli tjedan Hrvatska se zadužila 10 milijardi kuna što je dvadeset puta više od katastrofe koju imamo u Slavoniji, gdje se šteta od poplava procjenjuje na oko 500 milijuna kuna. To je čisto radi percepcije. Hrvatska tone svaki dan sve dublje i iz dana u dan se sve više zadužuje - rekao je Krešimir Bubalo.

HDSSB stoga traži da se mijenjaju politike Vlade te da se svedemo u realnosti.

- Prvo što moramo napraviti jest pomoći građanima da prežive. U Hrvatskoj gotovo da nema obitelji koja nije pod ovrhom . Bio je Linić, bio je Šuker i drugi ministri, a imamo samo kontinuitet zaduživanja. To je politika koja može živjeti godinu ili dvije, ali Hrvatska će morati podvući crtu. Mi smo za to da se u Hrvatskoj danas podvuče crta, da se raspišu prijevremeni izbori jer u Hrvatskoj se moraju mijenjati politike - zaključio je Bubalo.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Robert Plant 29.05.2014.

    Za jedan stan koji sam prodao kupci ce placati 4000 kuna ratu 23 godine. Za taj isti stan, da sam ga iznajmljivao, dobio bih MAX. 2000 kuna stanarine. Sto ovime zelim reci: da je u Hrvatskoj podstanarsvo daleko, daleko povoljnije od jednog kredita. Dapace, stednjom "ustede" od min.2000 kuna MJESECNO = 24.000 kuna godisnje= 3 T Eura, Imati ili nemati, stvar stajalista.

  • Robert Plant 29.05.2014.

    Cak i kad bi predlozena nebuloza prosla i bila usvojena (sto je, hvala Bogu, cista utopija): 1 osoba max.50 m2, 2 osobe max,60m2, 3 osobe max.70 m2, 4 osobe max, 80m2, itd., 5 osoba max. 90m2, 6 osoba max. 100m2. Tada bi to bila solidna kvadratura i krov nad glavom, a sve iznad toga je pres...vanje iznad mogucnosti, posebice za one koji kredit nemogu placati.

  • Robert Plant 29.05.2014.

    To takodjer znaci da HDSSB sve podstanare koji zbog odgovornosti ne dizu kredite + uredno placaju podstanarsvo, te sve one koji uredno podmiruju kreditne rate degradirao u budale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare