Obavijesti

News

Komentari 52

HDSSB: Jedinu nekretninu od ovrha treba zaštititi zakonom

HDSSB: Jedinu nekretninu od ovrha treba zaštititi zakonom
3

Osim u Saboru, HDSSB-ovci će o temi ovrha i blokada otvoriti i internet raspravu. Napominju da je krajem siječnja ove godine u blokadi bilo preko 307.000 građana

VIDEO

HDSSB je zatražio da se u Saboru i na Odborima otvori rasprava u kojima bi se pronašla zakonska rješenja za zaustavljanje ovrha i deložacija građana iz jedine nekretnine u kojima žive. Želja im je ovom inicijativom navedeni problem gurnuti u fokus javnosti kako bi zastupnici dali impuls Vladi da donese zakonski prijedlog da bi se zaštitio dom ljudi.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

- Građani nisu krivi za recesiju i na to ne mogu nikako utjecati. Oni su žrtva nesposobnih politika. Dom je temelj dostojanstva čovjeka i to je zadnja crta obrane. Dom je i ustavna kategorija - rekao je Dražen Đurović .

Osim u Saboru, HDSSB-ovci će o ovoj temi otvoriti i internet raspravu . Napominju da je sve veći broj građana u blokadama, a krajem siječnja ove godine u blokadi je bilo preko 307.000 građana . Posljednje dvije godine broj blokiranih porastao je za 50 posto , a dug građana porastao je na 25 milijardi kuna , dok se broj ovrha od 2006. do danas povećao preko 20 puta , naveli su.

U HDSSB-u napominju da nisu išli na zakonski prijedlog jer, budući da su oporba, ne žele da on završi na dnu dnevnog reda te da se rasprava otvori tek na zimu i to u večernjim satima.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

- Vlade su se mijenjale, ali politike su bile iste. Hrvatska je ušla u dužničko ropstvo . Prošli tjedan Hrvatska se zadužila 10 milijardi kuna što je dvadeset puta više od katastrofe koju imamo u Slavoniji, gdje se šteta od poplava procjenjuje na oko 500 milijuna kuna. To je čisto radi percepcije. Hrvatska tone svaki dan sve dublje i iz dana u dan se sve više zadužuje - rekao je Krešimir Bubalo.

HDSSB stoga traži da se mijenjaju politike Vlade te da se svedemo u realnosti.

- Prvo što moramo napraviti jest pomoći građanima da prežive. U Hrvatskoj gotovo da nema obitelji koja nije pod ovrhom . Bio je Linić, bio je Šuker i drugi ministri, a imamo samo kontinuitet zaduživanja. To je politika koja može živjeti godinu ili dvije, ali Hrvatska će morati podvući crtu. Mi smo za to da se u Hrvatskoj danas podvuče crta, da se raspišu prijevremeni izbori jer u Hrvatskoj se moraju mijenjati politike - zaključio je Bubalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...