To je to što me zanima!

HDSSB: Vukovar zaslužuje da se danas ujedini cijela zemlja

Upravo je jedinstvo hrvatskih branitelja, Vukovarki i Vukovaraca 1991. godine učinilo Vukovar najvećim simbolom obrane u Domovinskom ratu, rekli su HDSSB-ovci
Vidi originalni članak

HDSSB je medijima poslao priopćenje u kojem su komentirali današnje događaje u Vukovaru. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti: 

"18. studeni je povijesni dan za sve građane Hrvatske, Dan kada se prisjećamo žrtve i stradanja Grada Vukovara, simbola obrane Hrvatske u Domovinskom ratu. Na današnji dan prisjećamo se svih hrvatskih branitelja i civila koji su se danonoćno odupirali bjesomučnim napadima od strane velikosrpskog agresora. S posebnom sjetom, tugom i boli prisjećamo se svih onih koji su položili svoje živote na oltar Domovine za stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske. 

Zato držimo nedopustivim i krajnje neprimjerenim da bilo tko današnji dan koristi za politizaciju, razračunavanje i podjele. Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta zaslužuje da se na Dan sjećanja cijela Hrvatska ujedini u dostojanstvenom, ponosnom i časnom obilježavanju tragične i tužne obljetnice hrvatskog naroda.

Upravo je jedinstvo hrvatskih branitelja, Vukovarki i Vukovaraca 1991. godine učinilo Vukovar najvećim simbolom obrane u Domovinskom ratu, a žrtva Vukovara trajno obvezuje na poštovanje dostojanstva Grada heroja, Domovinskog rata i svih nevinih žrtava koji su svoje živote dali za slobodu naše Domovine".

Idi na 24sata

Komentari 58

  • tuna90 19.11.2013.

    Ajmo se skupit i sve hadzeovce protjerat iz drzave

  • Mladen Kozic 18.11.2013.

    Gospodo iz HDSSB ako je ovo istina što je Boljkovac izjavio za Gorana Hađića koji je sa para vojskom bio u Vukovaru i ubijao nedužne Vukovarce a taj isti Goran Hađić je 91 bio ulovljen na punktu u plitvicama kad je poginuo Josip Jović pa svi vi koji pljujete po ovoj vladi malo se vratite natrag i pogledajte istini u oći .A sad evo citata :Kada je 30. travnja 1991. MUP zauzeo Plitvice nakon oružanog sukoba s paravojnim postrojbama Srba, u kojem je poginuo policajac iz Aržana Josip Jović, tamo je uhićen i Goran Hadžić, pa sproveden u Zagrebu gdje je pod nikad razjašnjenim okolnostima pušten na slobodu. – Hadžić je bio naš čovjek i naravno da je oslobođen nakon Plitvica. On se na Plitvicama zatekao slučajno. Vraćao se s Borivojem Savićem iz Obrovca, sa sastanka srpskih političkih rukovodilaca gdje je odbijen prijedlog da se ide na pobunu u tom dijelu Hrvatske, pa je svratio na Plitvice. Nije znao, kao ni Savić, za akciju našeg MUP-a, to je sigurno. Na Plitvicama su ga naši zarobili i isprebijali, pa smo se moj pomoćnik Slavko Degoricija i ja pobrinuli da dobije liječničku pomoć u Zagrebu i obišli ga. I kasnije je bio na “vezi”, sudjelovao je tako na jednom sastanku u Staroj Pazovi gdje sam vodio našu delegaciju, a Radmilo Bogdanović delegaciju MUP-a Srbije. Do kada je Hadžić radio za nas? Još nije vrijeme da se to objelodani – kazao nam je Boljkovac, koji je u vrijeme akcije na Plitvicama bio ministar unutarnjih poslova, a tu je funkciju obnašao do srpnja 1991. godine.

  • tomaka 18.11.2013.

    Ukinuti ABOLICIJU i rješen uzrok čirilice.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare