To je to što me zanima!

HDZ će se odreći 2,6 mil. kuna i vratiti ih u proračun

Kosor je pozvala i preostale stranke da učine isto. Iz SDP-a, koji iz proračuna prima 22,4 milijuna kn, također najavljuju kako će se odreći dijela novca
Vidi originalni članak

Čelnica HDZ-a Jadranka Kosor najavila je da se HDZ odriče 10 posto. U državni proračun vratit će 2,6 milijuna kuna od ukupno 26 milijuna, koliko stranci pripada prema Zakonu o financiranju političkih stranaka. Kosor je pozvala i druge stranke da učine isto. Iz SDP-a, koji iz proračuna prima 22,4 milijuna, također najavljuju da će se odreći dijela novca.
- Nemamo povjerenja u način na koji HDZ troši novac iz državnog proračuna. Novac koji budemo ostvarili uštedama u poslovanju stranke nećemo uplatiti u proračun nego za pomoć gradu heroju Vukovaru - rekao je Gordan Maras, zadužen za financijski direktor SDP-a. Iako u SDP-u štede od početka godine, Maras nije rekao o kojem je iznosu riječ te kaže tek da je iznos značajan. Hoće li se i koliko novca odreći HNS, zasad nije poznato. Oni iz proračuna primaju 2,8 milijuna kuna. SDSS, IDS, HDSSB dobiju 1,2 milijuna kuna na godinu, HSLS 774.000 kuna, a HSU, HSP te manjinski zastupnici prime po 387.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • hogarko 30.07.2009.

    Na vladu mislim uvjek kada serem,zamišljam ih u dnu školjke

  • dbanon_ri 30.07.2009.

    Šeks izgleda kao lik iz crtiča Strippy. Samo mu pruge fale, a ionako je crven u licu.

  • bluesky 29.07.2009.

    Draga gospodo iz stranke Hlapi-Drpi-Zbriši vratite ono što ste pokrali od 1990 godine naovamo i bit ćemo svi u debelom plusu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare