To je to što me zanima!

HDZ: Čovjek s mrljom kao Čačić treba otići iz politike

Hebrang je pravdao Vladino zaduživanje i obrušio se na 'kukuriku koaliciju' nazvavši ju 'piju piju koalicija', jer 'više sliče na pile, nego na kokota'
Vidi originalni članak

HDZ-ovi zastupnici branili su vladinu politiku zaduživanja, a javnost su opet pokušali uvjeriti da je Hrvatska u boljoj gospodarskoj situaciji nego što to pojedinci tvrde. Zbog neprovođenja reformi prozvali su bivšu SDP-ovu Vladu i podsjećaju da je u njihovo vrijeme vanjski dug rastao brže nego danas, a tvrde da je bio i veći broj nezaposlenih. Hebrang je ponudio objašnjenje zašto Hrvatska jedina u okruženju bilježi gospodarski pad, dok drugi poput Srbije, Slovačke i Poljske bilježe rast.
- Hrvatska je kasnije ušla u krizu, pa kasnije iz nje i izlazimo. Sigurno Hrvatska iz krize izlazi do kraja godine i pretvara svoj minus u plus - rekao je Hebrang na konferenciji za novinare u Saboru. Ponovio je statističke podatake prema kojima anketna nezaposlenost u zemlji iznosi 9,4 posto, a deficit nam je kaže manji od mnogih zemalja u EU. Obrušilo se i na 'kukuriku koaliciju' i nazvao je 'piju piju koalicija', jer kaže, više sliče na pile, nego na kokota. Frano Matušić nije propustio prisjetiti se prometne nesreće koju je skrivio Radimir Čačić (HNS).
- Ne preporučujemo gospodinu Čačiću da svoju budućnost planira u Vladi, jer njegova budućnost bi mogla biti u sasvim drugačijim, rekao bih ograničenim uvjetima. Čovjek s takvom mrljom na savjesti, pred kojim je i sudski proces ne bi se smjela više baviti politikom - rekao je Matušić. Na upit je li izlazak dvojice HSLS-ovih zastupnika iz stranke osveta HDZ-a zbog njihovog napuštanja vladajuće koalicije, u HDZ-u kažu da se ne radi o osveti, nego o nastavku tradicije HSLS-a koji je isto učinio i SDP-ovom premijeru Ivici Račanu.
- Ako još jednom to ponove, HSLS će definitivno nestati - prognozirao je Hebrang.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • creanimator 14.07.2010.

    zar je stvarno do toga doslo da HDZ dijeli moralne prodilke?!

  • PapaŠtrumpf 14.07.2010.

    Prekinite se više prepucavati tko je šta napravio i počnite već jednom raditi nešto za ovaj narod koji TONE SVE DUBLJE, ako ne znate maknite se svi skupa iz Sabora ima tko zna !...ili ostanite još malo dok narod ne poludi totalno a onda će vam Hrvatska biti tijesna !

  • PoliticarBR 14.07.2010.

    Mislim da su svi zreli za vrtic......

Komentiraj...
Vidi sve komentare