To je to što me zanima!

HDZ i SDP blago rastu, Možemo! zahvaljujući izborima u Zagrebu skočio na 9,4 posto podrške

Političari su posljednjih tjedana obišli svaki kutak države u kampanji za lokalne izbore, a novo Crobarometar istraživanje nije pokazalo promjenu na vrhu
Vidi originalni članak

Nekoliko dana uoči drugog kruga izbora HDZ ima potporu 30,5 posto birača, a SDP je na 15,2 posto, pokazalo je novo Crobarometar istraživanje objavljeno u Dnevniku Nove TV. Obje stranke bilježe rast, ali u promilima i unutar statističke greške. 

Isto tako, Možemo! je treći izbor i za njihov popravak rejtinga zaslužan je rezultat Tomislava Tomaševića i stranke u Zagrebu. Stranka sada ima 9,4 posto, a blagi rast ima i Škorin Domovinski pokret koji je na 7,3 posto. 

POBUNA PROTIV PLENKOVIĆA Utjecaj u HDZ-u im jako raste: Slavonci Anušić i Radić vraćaju Karamarkov duh u stranku

Uz njih, izborni prag u novom istraživanju prelazi još i Most koji je na 6,7 posto.

Od ostalih stranaka najbliže izbornom pragu nalazi se IDS s potporom od 2,8 posto. Zatim je tu Centar s potporom od 2,2 posto. HSS je na 1,5 posto, a Živi zid na 1,4 posto. FOKUS mjesec završava na 1,3 posto, a HSU na 1,3 posto i na kraju HNS je na 1,2 posto potpore. Ostale opcije, od ljevice do desnice, imaju zajedno 5,6 posto, a broj neodlučnih birača pada i sada ih je 13,7 posto, navodi se u istraživanju.

Većina građana, njih 59 posto, ne podupire rad Vlade, a 70 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru.

DOMOVINSKI POKRET: 'Možemo! nisu nikakvi mladi entuzijasti već skupina koja na parazitski način isisava novac'

Predsjedniku Milanoviću već mjesecima je potpora u padu i sada njegov rad ne podržava 56 posto građana. No on je i dalje najpopularniji političar i o njemu 49 posto građana ima pozitivan dojam, a Andrej Plenković ima 4 posto manje. Tomislav Tomašević na trećem je mjestu i 44 posto ispitanika ima pozitivno mišljenje. Zanimljivo, svim je političarima blago rastao rejting, samo je u blagom padu Peđa Grbin, a o njemu pozitivno misli 34 posto ispitanika.

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 986 građana metodom osobnog razgovora od 1. do 20. svibnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • pčela 27.05.2021.

    Kaj postoji još SDP??

  • mihic82 25.05.2021.

    Super je kada prije drugog kruga ove dvije partije gurate u prvi plan

  • okii 25.05.2021.

    ne treba bas vjerovati tim barometrima ... samo daju nekima  previse a nekima premalo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare