To je to što me zanima!

Dogovor oporbe: Dva mjesta potpredsjednika Sabora HDZ-u

Uz to, HDZ bi trebao dobiti i većinu odbora, koji pripadaju oporbi, no dogovor se temelji na kvotama koje su dosad pripadale opoziciji, što će se možda i mijenjati
Vidi originalni članak

Oporba se u četvrtak sastala i načelno dogovorila da bi dva mjesta potpredsjednika Sabora koja pripadaju oporbi, trebala ići HDZ-u.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić nije znao novinarima odgovoriti hoće li jedno mjesto potpredsjednika uzeti Jadranka Kosor nego je odgovorio da će o tome odlučiti Predsjedništvo stranke koje se neće sastati do kraja ovog tjedna. No ovo je samo načelan dogovor protiv kojeg za sada nema ništa ni Dinko Burić (HDSSB). 

No sada je na vladajućim da odluče hoće li zadržati postojeći model u Saboru po kojemu je bilo 30 radnih tijela i izaslanstava. Naime, oni mogu i promijeniti Poslovnik, međusobno spojiti pojedine odbore ili pak osnovati nove. Tada je raspodjela funkcija u tim tijelima drugačija, pa i načelni dogovor koji je postigla oporba, više ne bi vrijedio. 

Na sastanku je bio i Dragutin Lesar (laburisti), Damir Bajs (HSS), Ivan Tepeš (HSP Ante Starčević), te Vesna Škare Ožbolt (DC).

Konstituirajuća sjednica Sabora sljedeći četvrtak?

Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi biti 22. prosinca s početkom u 10 sati, piše HRT. Nakon što se Sabor konstituira u četvrtak popodne bi trebali sazvati izvanrednu saborsku sjednicu. Ona bi trebala početi u četvrtak popodne i završiti u petak. U četvrtak popodne bi trebali promijeniti Zakon o Vladi. Vlada bi naime trebala dobiti četiri nova ministarstva ali će imati dva potpredsjednika manje i ukinut će se državni tajnici.  

Idi na 24sata

Komentari 126

  • fijuman 18.12.2011.

    Ma vidi ti to, još bi i 2 podpredsjednička mjesta, nisu nas dosta uhebali zadnjih 20 godina pa da ih još gledamo i u saboru. Po kojem to oni pravu kao jedna od oporbenih stranaka moraju imati ta 2 mjesta, ja sam prvi protiv toga neka svaka oporbena stranka koja ima više mandata dobije po 1 mjesto i to je pravično., banda lopovska zbog njih jedva preživljavamo iz mjeseca u mjesec a nova vlada nam najavljuje smanjenje ionako jedva dostojnih plaća za život jer da nemamo minusa nebi preživjeli do idućeg mjeseca.

  • SonjaKolar_1 17.12.2011.

    U "magareću klupu" svi HDZ_ovci!

  • tomekk 17.12.2011.

    jaka stvar HDZ čim ime spomeneš remetinec brvnara na jarunu rade buljubašić i njihovi trabanti sa 4 razreda osnovne škole

Komentiraj...
Vidi sve komentare