Obavijesti

News

Komentari 126

Dogovor oporbe: Dva mjesta potpredsjednika Sabora HDZ-u

Dogovor oporbe:  Dva mjesta potpredsjednika Sabora HDZ-u
1

Uz to, HDZ bi trebao dobiti i većinu odbora, koji pripadaju oporbi, no dogovor se temelji na kvotama koje su dosad pripadale opoziciji, što će se možda i mijenjati

VIDEO

Oporba se u četvrtak sastala i načelno dogovorila da bi dva mjesta potpredsjednika Sabora koja pripadaju oporbi, trebala ići HDZ-u.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić nije znao novinarima odgovoriti hoće li jedno mjesto potpredsjednika uzeti Jadranka Kosor nego je odgovorio da će o tome odlučiti Predsjedništvo stranke koje se neće sastati do kraja ovog tjedna. No ovo je samo načelan dogovor protiv kojeg za sada nema ništa ni Dinko Burić (HDSSB). 

No sada je na vladajućim da odluče hoće li zadržati postojeći model u Saboru po kojemu je bilo 30 radnih tijela i izaslanstava. Naime, oni mogu i promijeniti Poslovnik, međusobno spojiti pojedine odbore ili pak osnovati nove. Tada je raspodjela funkcija u tim tijelima drugačija, pa i načelni dogovor koji je postigla oporba, više ne bi vrijedio. 

Na sastanku je bio i Dragutin Lesar (laburisti), Damir Bajs (HSS), Ivan Tepeš (HSP Ante Starčević), te Vesna Škare Ožbolt (DC).

Konstituirajuća sjednica Sabora sljedeći četvrtak?

Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi biti 22. prosinca s početkom u 10 sati, piše HRT. Nakon što se Sabor konstituira u četvrtak popodne bi trebali sazvati izvanrednu saborsku sjednicu. Ona bi trebala početi u četvrtak popodne i završiti u petak. U četvrtak popodne bi trebali promijeniti Zakon o Vladi. Vlada bi naime trebala dobiti četiri nova ministarstva ali će imati dva potpredsjednika manje i ukinut će se državni tajnici.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C