To je to što me zanima!

HDZ ipak neće podržati novi referendum "U ime obitelji"

Predsjedništvo HDZ-a je na sjednici u Ogulinu odlučilo da neće podržati referendum udruge Željke Markić 'U ime obitelji', koja zahtijeva izmjene izbornog zakona
Vidi originalni članak

Predsjedništvo HDZ-a okupilo se na sjednici u Ogulinu i odlučilo da neće podržati referendum kojim udruga 'U ime obitelji' traži izmjene izbornog zakona

- Izmjene izbornog zakona koje predlaže udruga Željke Markić izazvale bi destabilizaciju političkog sustava, novinarima je nakon sjednice objasnio Damir Jelić, član Predsjedništva HDZ-a i istaknuo da HDZ podržava preferencijsko glasovanje, ali ne i snižavanje izbornog praga i zabranu predizbornih koalicija. 

HDZ se složio da bi se po pitanju promjene izbornog zakona trebao postići politički konsenzus svih stranaka. 

Na sjednici je imenovan i šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović. Tu će funkciju obnašati Miro Kovač. Goran Jandroković rekao je da HDZ očekuje pobjedu svoje kandidatkinje već u prvom krugu predsjedničkih izbora. Najnovija istraživanja javnog mnijenja agencije IPSOS pokazuju da se to gotovo sigurno neće dogoditi. 

Idi na 24sata

Komentari 270

  • ISTINITE_PRIČE 08.09.2014.

    Ne treba se ništa čuditi što su komunjare protiv reformi... S obzirom kakva nam je struktura političara u Hrvatskoj mislim da bi se kod nas moglo održati zajedanje AVNOJ-a... Još bi se ekipa potukla oko toga tko bi predsjedao zasjedanjem... :)

  • miki1977 07.09.2014.

    Pa naravno da neće kad jim to nepaše, jel tada nebi ulazili podobnici nego sposobni.

  • Rukfas_1 06.09.2014.

    Inace sam HDZovac, ali i njih sad nabijem na k.

Komentiraj...
Vidi sve komentare