To je to što me zanima!

'Središnjica HDZ-a zove birače u Splitu i blati Ivu Baldasara'

SDP je prijavio HDZ DIP-u je tvrde kako HDZ-ovci glume anketare te biračima u Splitu postavljaju pitanja u kojima ocrnjuju njihovog kandidata za gradonačelnika
Vidi originalni članak

SDP je uputio pritužbu Državnom izbornom povjerenstvu jer tvrde da su im se javili građani Splita koji navode kako posljednjih dana primaju telefonske pozive s broja 01 6442750.

Osoba koja ih nazove, predstavi se kao anketar te postavi neka od sljedećih pitanja

1. Za koga ćete glasovati u drugom krugu izbora za gradonačelnika Splita, Vjekoslava Ivaniševića ili Ivu Baldasara?

2. Smeta li vam što je Ivo Baldasar 1991. godine, u jeku Domovinskog rata, napustio zemlju i otišao u Italiju?

3. Smeta li vam što je Ivo Baldasar na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita glasovao protiv prijedloga da Grad kreditom pomogne Hajduku?

Broj pripada središnjici HDZ-a

Prema telefonskom imeniku, navodi se u priopćenju, to je telefonski broj Hrvatske demokratske zajednice, Trg žrtava fašizma 4, 10000 Zagreb.

SDP se požalio DIP-u jer smatraju da HDZ takvom izbornom promidžbom omalovažava, potkopa povjerenje te umanjuje politički, profesionalni i ljudski integritet kandidata Ive Baldasara.

Traže ispriku Ivi Baldasaru

Osim što od DIP-a traže da utvrdi povredu pravila ponašanja tijekom izborne promidžbe HDZ-a i osudi takvo ponašanje, traže da se obavijesti i Državno odvjetništvo kako bi i ono postupilo protiv HDZ-a. Također, traže i javnu ispriku Ivi Baldasaru, stoji u priopćenju koje potpisuje Igor Dragovan. 

Idi na 24sata

Komentari 308

  • mariocalabrese 27.05.2013.

    Hebes rat da nije bio toga sranja ne bi imali toliko Lopina generala, ratnih profitera, laznih penzionera, Politicara amatera, pola milijuna svetih Krava i dezertera.

  • bkladarb 27.05.2013.

    Gdje FULJO (Karamarko)umiješa prste to nisu čista posla..jedino što zna,to je kritizirati druge..i to mu je jedino znanje,nažalost to ovaj narod ne vidi.

  • vferari 27.05.2013.

    To je dugogodišnji nači dobivanja izbora hdz-a.Nadam se da će građani kazniti ovakvo nekulturno,lažljvo bezobrazno ponašanje.Zamislite tek da dođu na vlast to je banda koja se ne mjenja i koja će se koristiti svim sretstvima za koji glas kako su to činili uvjek.Svaka opcija koja promiče kulturu dijalog toleranciju jednakost za njih je strano tjelo koje treba uz pomoć crkve raznih udruga zatrt u korijenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare