To je to što me zanima!

HDZ je pozdravio novu odluku HDSSB-a, Leko se iznenadio

Pozdravljamo svaku razumnu odluku pa tako i ovu HDSSB-a - rekao je Davorin Mlakar (HDZ). Josip Leko se nada da će proces biti završen kako dolikuje Saboru
Vidi originalni članak

Treba mijenjati Ustav, ali postoji dvojbeno mišljenje stručnjaka i određenih grupacija. Predlažemo odgodu i da o tome Sabor raspravlja 15. siječnja, rekao je Josip Salapić (HDSSB) nakon konferencije koju je stranka održala u Osijeku. Na to su reagirali i zastupnici iz drugih klubova.

- Pozdravljamo svaku razumnu odluku pa tako i ovu HDSSB-a - rekao je Davorin Mlakar (HDZ). Njegov stranački kolega Ivan Šuker zaključio je kako HDSSB očito nije ranije prepoznao određene opasnosti koje se kriju u određenim člancima.

- Ne znam što oni misle. HDZ je jasno rekao što misli o ovim ustavnim promjenama. Ono što smo uočili kao probleme, jasno smo rekli. Nažalost, u tom trenutku nismo naišli na podršku parlamentarnih stranaka - kaže Šuker.

Laburist Dragutin Lesar objasnio je kako se sada mora sastati Odbor za Ustav, razmotriti situaciju, donijeti odluku te predsjedniku Sabora predložiti daljnje postupanje. Također, treba vidjeti ostaje li ta točka na dnevnom redu s obzirom na to da je sazvana izvanredna sjednica. Ovo, kaže, nije očekivao.

- Oni koji su sudjelovali u radu, glancati su mogli i dosad. Hoće li sad upotrijebiti neku drugu glanc mašinu, vidjet ćemo - zaključio je.

Odluka HDSSB-a iznenadila je predsjednika Sabora Josipa Leku.

- Vi mi donosite vijesti. Ako je netko od sudionika u procesu kreiranja ustavnih promjena tražio odgodu, tražit ćemo da pošalje razloge, nastavi pregovore ili da se odgodi sjednica ili rasprava o tome - kaže Leko. Nada se da će proces biti završen kako dolikuje Saboru.

- Manje je bitno je li dan prije ili deset dana prije - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • najiram 10 18.12.2013.

    e kad samo zmislim kak ste se penili u oporbi....kad vam tada vladajuči nisu prihvatali vaše prijedloge i zahtijeve...mislim da ste dobro nagradili hdz kad ne traži energičnije vaše ostavke i prijevremene izbore...ipak iz ku klana jedva 8-10% biračkog tijela...i to onog kojem danas ne ufa srezati plače i 70% ih otpustiti...no to su deca podobnih...a ti su naS doveli do zaduženja jer su si djelili šakom i kapom...trebati če opet onaj zakon iz 1945 oduzeti imovinu kulakima i krivo stečenu imovinu...

  • kalabek 18.12.2013.

    ustavne promjene ne bi smjele biti ničija igračka ,na kojoj se sakupljaju politički poeni ,ako se već mijenja ustav onda to mora biti u interesu svih građana ,jer oni koji sjede u saboru izabrani su od nas građana

  • Skorp 18.12.2013.

    Druže Leko, jeste li vi čuli za demokraciju? Mi smo izašli iz jednopartijskog sustava, tek toliko da znate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare