To je to što me zanima!

'HDZ je stvarala jugoslavenska tajna služba, to je činjenica'

Beljak je, upitan ima li komentar na tu osuđuju presudu odgovorio niječno, ali i ustvrdio kako zna da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman dobio putovnicu od Perkovića...
Vidi originalni članak

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije u srijedu želio komentirati minhensku osuđujuću presudu bivšim pripadnicima jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, ali je ustvrdio kako je "činjenica" da je HDZ stvarala tajna služba bivše države.
 
Beljak je, upitan ima li komentar na tu osuđuju presudu odgovorio niječno, ali i ustvrdio kako zna da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman dobio putovnicu od Perkovića, te kako je činjenica da je HDZ stvarala tajna služba bivše države.

"Ne, apsolutno ne(mam komentar), ali činjinca jest, znam to iz razgovora sa starim HSS-ovcima, da je Tuđman dobio putovnicu od Perkovića", rekao je Beljak novinarima nakon što je Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS, HSU) predala kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

"To je činjenica, to je istina. Što, kako u kojem kontekstu '87 dok je Vlado Gotovac bio na robiji, to trebate sami zaključiti u istraživačkom novinarstvu. Ali činjenica je da je tu stranku stvarala tajna služba bivše države", izjavio je Beljak.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak tvrdi da proces i presuda Perkoviću i Mustaču nisu bili u fokusu njegova interesa, "ni događanja tko je kome u kojem trenutku dao putovnicu". Ipak, kazao je "neobično je i ružna je prouka, još posebno ako sutra presuda bude pravomoćna, da su ljudi koji su realno sudjelovali u stvaranju i HDZ-a i države osuđeni za neka djela". "Nemam neki poseban stav o tome", rekao je Vrdoljak.
 

Idi na 24sata

Komentari 288

  • red baron 04.08.2016.

    oa javio se i majstor od zanata. arsen lupen beljak. mora da je počeo otvarati (obijati) vrata vojnih transportera za lepog zoku

  • ciri bu ciri ba 04.08.2016.

    Ti si osudjeni lopov Beljak!...to je činjenica.

  • biberrr 04.08.2016.

    Perković je otac domovine,on je stvoritelj HDZa,on je stvorio do tad anonimnog Tuđmana i pridobio hrvatsku emigraciju na njegovu stranu. I Tuđman i udbaški doušnik Šušak,kao i mnogi drugi su od Perkovića dobili jugo pasoše kako bi se povezali i srušili komunizam. Na taj način su se udbaši zaštitili od osvete nove demopkratske vlasti i samo direktno ušli u nju na najvažnije pozicije. Zato je Tuđman non stop govorio o pomirbi i okružio se najjačim udbašima,od Perkovića doministra obrane,ministar obrane Gojko Šušak bivši doušnik UDBE,šefova policije Boljkovca,Manolića i stotine drugih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare