To je to što me zanima!

HDZ je u Splitu zbog netočnih podataka izgubio pet kotara

Zbog nepotpunih i tehnički netočnih podataka izborno povjerenstvo nije prihvatilo pet HDZ-ovih kandidacijskih lista za lokalne izbore za gradske četvrti u Splitu
Vidi originalni članak

Zbog nepotpunih i tehnički netočnih podataka izborno povjerenstvo nije prihvatilo pet HDZ-ovih kandidacijskih lista za lokalne izbore za gradske četvrti u Splitu. Tako će mjesni odbor u Stobreču, te kotarevi Sućidar, Blatine, Varoš i Mejaši ostati bez HDZ-ovih predstavnika u naredne četiri godine. Predsjednik splitskog ogranka HDZ-a, Petar Škorić optužuje vladajući SDP kazavši kako ovime pokazuju totalitarno lice te da je bila riječ o banalnim razlozima. 

- Sastavili smo 34 koalicijske liste, no nisu na svakoj listi isti koalicijski partneri. Negdje su bila dva ili tri, a negdje šest. Na nekim listama nedostajao je pečat, ne nekima potpis, a na listi u Mejašima nije bilo ispravno ime predsjednika stranke. Svi drugi, zakonom propisani elementi bili su točni. O listama je odlučivalo povjerenstvo sastavljeno od šest članova, dva su iz HDZ-a, dva iz SDP-a, a dva su zaposlenici gradske uprave na koje Baldasar ima utjecaj. Na Upravnom sudu zbog ovoga smo dignuli tužbu jer je SDP ovdje našao pogodno tlo da nas sabotira - kazao je Petar Škorić napominjući kako su u SDP-u srušene dvije liste.  

Na kuloarske priče kako je dan prije roka za predaju lista slavio rođendan te da je zato došlo do pogrešaka Škorić kroz smijeh odbacuje. 

- Ne slavim rođendane, pa tako nisam ni ovaj - kaže Škorić napominjući kako vjeruje da cijela stvar neće ovako završiti i da će se njihove pritužbe uvažiti. Na pitanje kako je reagirao vrh HDZ-a kazao je kako su izbori u mjesnim odborima i kotarevima lokalna stvar. 

U Splitu se već godinu dana, još od izbora za gradonačelnika i mjesta u Gradskom vijeću šuška kako je vrh HDZ-a nezadovoljan Škorićevim radom. U nekoliko navrata govorilo se o njegovoj smjeni, no zasad se te priče nisu pokazale točnima.  

Idi na 24sata

Komentari 63

  • zof 19.05.2014.

    Ovaj Škorić je jedan od sposobnijih. Napisao bi on sve što treba, ali ga muče neka slova.. Bio je bolestan kad su ih u školi učili..

  • RenatoTomić 19.05.2014.

    kukurikavci jedino i znaju nešto muljati, ali ni to im neče pomoći na izborima. izgubit će kako god okreneš.

  • TomeLukšičević 19.05.2014.

    sdp je spreman na sve moguće smicalice samo da se održe na vlasti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare