Obavijesti

News

Komentari 63

HDZ je u Splitu zbog netočnih podataka izgubio pet kotara

HDZ je u Splitu zbog netočnih podataka izgubio pet kotara
1

Zbog nepotpunih i tehnički netočnih podataka izborno povjerenstvo nije prihvatilo pet HDZ-ovih kandidacijskih lista za lokalne izbore za gradske četvrti u Splitu

VIDEO

Zbog nepotpunih i tehnički netočnih podataka izborno povjerenstvo nije prihvatilo pet HDZ-ovih kandidacijskih lista za lokalne izbore za gradske četvrti u Splitu. Tako će mjesni odbor u Stobreču, te kotarevi Sućidar, Blatine, Varoš i Mejaši ostati bez HDZ-ovih predstavnika u naredne četiri godine. Predsjednik splitskog ogranka HDZ-a, Petar Škorić optužuje vladajući SDP kazavši kako ovime pokazuju totalitarno lice te da je bila riječ o banalnim razlozima. 

- Sastavili smo 34 koalicijske liste, no nisu na svakoj listi isti koalicijski partneri. Negdje su bila dva ili tri, a negdje šest. Na nekim listama nedostajao je pečat, ne nekima potpis, a na listi u Mejašima nije bilo ispravno ime predsjednika stranke. Svi drugi, zakonom propisani elementi bili su točni. O listama je odlučivalo povjerenstvo sastavljeno od šest članova, dva su iz HDZ-a, dva iz SDP-a, a dva su zaposlenici gradske uprave na koje Baldasar ima utjecaj. Na Upravnom sudu zbog ovoga smo dignuli tužbu jer je SDP ovdje našao pogodno tlo da nas sabotira - kazao je Petar Škorić napominjući kako su u SDP-u srušene dvije liste.  

Na kuloarske priče kako je dan prije roka za predaju lista slavio rođendan te da je zato došlo do pogrešaka Škorić kroz smijeh odbacuje. 

- Ne slavim rođendane, pa tako nisam ni ovaj - kaže Škorić napominjući kako vjeruje da cijela stvar neće ovako završiti i da će se njihove pritužbe uvažiti. Na pitanje kako je reagirao vrh HDZ-a kazao je kako su izbori u mjesnim odborima i kotarevima lokalna stvar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Splitu se već godinu dana, još od izbora za gradonačelnika i mjesta u Gradskom vijeću šuška kako je vrh HDZ-a nezadovoljan Škorićevim radom. U nekoliko navrata govorilo se o njegovoj smjeni, no zasad se te priče nisu pokazale točnima.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!