To je to što me zanima!

HDZ koristi piratski Windows? Na prezentaciji skakali 'oblaci'

Dok se na ekranu vrtio slide show s fotografijama i informacijama o kandidatima za šefa Osijeka iskočio je pop-up s obaviješću da "kopija Windowsa 7 nije aktivirana"
Vidi originalni članak

Tijekom predstavljanja HDZ-ovih kandidata za župana Osječko-baranjske županije te za gradonačelnike svih gradova u županiji u hotelu Osijek u nedjelju dogodio se bizaran incident. 

Naime, dok se na ekranu vrtio slide show s fotografijama i osnovnim informacijama o kandidatima, u jednom trenutku je iskočio "oblačić" s obaviješću da "kopija Windowsa 7 nije aktivirana"! HDZ-ovi informatičari su brzo uzgasili obavijest. 

Međutim, ostalo je nejasno koriste li u osječkom HDZ-u ilegalne Windowse 7 ili, pak, informatičari nisu samo aktivirali legalno kupljeni program...

Čuljak: Ovo nije drugi, nego drugačiji HDZ

Ovo nije drugi HDZ, nego drugačiji - rekao je politički tajnik stranke Tomislav Čuljak te dodao kako Hrvatskoj treba druga snaga, a to će biti "osnaženi HDZ bez onih koji su se ogriješili o hrvatski narod, zavukli ruke u tuđe džepove".

Njihov kandidat za osječkog gradonačelnika dr. Dražen Vidović obećao je kako će, kada pobijede na izborima, kod javnog bilježnika ovjeriti izjavu da će u prvoj godini mandata osigurati 1000 radnih mjesta.

- Idemo po pobjedu 19. svibnja. Osijek je uništen od politike HDSSB-a koju vode Šišljagić i Bubalo kojima svaki dan iskaču afere iz džepova - poručio je Damir Kramarić, predsjednik osječkog HDZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 282

  • Semper5 05.03.2013.

    Čitam komentare i ne vjerujem koliko su ljudi u Hrvatskoj i danas informatički nepismeni. Ok, da se HDZ izblamirao - definitivno jest. Ali sve ovo ne znači da koriste nelegalne Windowse. Termin "nelegalni" može se uporabiti ili za nelegalnu izradu kopije (pirat) ili posjedovanje istog, ili pak za modificiranje koda radi nelegalne aktivacije OS-a. Imati na računalu neaktivirane windowse samo po sebi nije protupravno. Možete kupiti original, instalirati i ne izvršiti aktivaciju i jednako će vam iskakati obavijest da windoze nisu aktivirani.Time niste počinili kazneno djelo, niti prekršaj, niti bilo što drugo nelegalno. Budući da ne znamo što je na stvari u konkretnom slučaju, prilično je neozbiljno prejudicirati stvari. Ovo, dakako, nije dokaz da je konkretni primjerak OS-a legalan, ali niti da nije. Što bi narod rekao - pretpostavka je majka zajeba.

  • Buby24 04.03.2013.

    Može li HDZ ikada biti bar u nečemu pošten?

  • Prudens 04.03.2013.

    Nije me uopće iznenadilo s obzirom da ne znam za ništa u hrvatskoj da nije okradeno ili ukradeno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare