To je to što me zanima!

HDZ o don Grubišiću: Njegove izjave su poput srbočetničkih

Škorić kaže kako izjave don Grubišića o dimnoj bombi ispred Sjemeništa podsjeća na srbočetničke izjave tijekom Domovinskog rata da Hrvati napadaju sami sebe
Vidi originalni članak

Don Ivan Grubišić komentirao je dimnu bombu koja je bačena u predvorje splitskog Sjemeništa te je rekao kako dopušta mogućnost da je diverziju naručila sama crkva. Kazao je i kako je upravo crkva pozvala na Oluju, tj. na bacanje bombi. Takav pristup je zaprepastio šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića.

- Osuđujem svaki oblik nasilja. Kao čovjek, vjernik i katolik šokiran sam da je to izjavio bivši svećenik koji je bio 50 godina u službi Crkve. Odnarodio se, a predstavlja se kao čovjek nadasve - kazao je Škorić. 

Istaknuo je kako Grubišićeva izjava podsjeća na srbočetničke izjave tijekom Domovinskog rata da Hrvati sami sebe granatiraju u Vukovaru i pale gume u Dubrovniku.

Škorić je u utorak pozvao na okupljanje narodnjačke, domoljubne i demokršćanske opcije u Splitu, s kojom HDZ kani preuzeti vlast u Splitu. Don Ivan Grubišić nije htio komentirati to što ga uspoređuju sa srbočetnicima. 

Idi na 24sata

Komentari 243

  • Georg_1 24.01.2013.

    Gospodo iz HDZ.a.Nama u Hrvatskoj nisu trebali srbočetnici,dovoljno je da smo imali pojedince (nažalost čelnike stranke i Vlade) iz HDZ-a.(idalje misli da nisu u HDZ-u svi isti i da treba razlučiti žito od kukolja).Daje to tako govore i vaše izjave o don Ivanu Grubišiću.Zašto gospodo nebi mogla stajati tvrdnja da je Crkva na neki način "naručila" dimnu bombu.Zar izjave o nemirima u Hrvatskoj (Bozanić) Oluji i revoluciji,(Pozaić)ili "ići ćemo do kraja (neki svćenici iz Dalmacije) nije indirektni poziv za ovakove akcije,kojima se želi dokazati da je Crkva u pravu, Napadati don Ivana za izjave koje je dao je stupidno,ali od vas splitskih HDZ-ovaca nije niti za neočekivati takovo nešto.Što bi Don Ivan trebao reći na ovo vaše sad ili ono da je SDP-ov "zec".Zar je moguće da se u jednoj stranci okupi toliko stupidnih ljudi kao u HDZ-u,a posebno u Splitu.

  • janal 23.01.2013.

    nit je bio svečenik kako Bog zapovijeda a nije ni političar, baš me zanima za što se don bori

  • Lori Loredana 23.01.2013.

    Pravi se javio da opanjkava don Grubišića, rijetko moralnog, poštenog i pametnog čovjeka na političkoj sceni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare