To je to što me zanima!

HDZ o Prideu: Ugledajte se na hetero, oni ne uznemiravaju

Osim što splitski HDZ-ovci smatraju da se novac od Pridea trebao dati za žrtve poplava, poručili su sudionicima da su se sami odlučili na tu neravnopravnost
Vidi originalni članak

Splitski HDZ se, uoči četvrtog Pridea u Splitu, oštro pobunio protiv povorke koja će i ove godine, u subotu 7. lipnja, krenuti iz Đardina, preko Marmontove do Rive naglašavajući kako je riječ o bespotrebnim troškovima te da se isti novac mogao poslati potrebitima u poplavljenim područjima. 

- Vaš slogan ovog je "potpuna ravnopravnost", a mi vas pozivamo da upravo to i budete. Budite ravnopravni s onima koji znaju što je solidarnost, s onima koji su ugroženi nenajavljenom snagom prirode. A neravnopravnost o kojoj vi govorite, nisu vam odredili i izabrali oni koji ne sudjeluju u vašim paradama. Za neravnopravnost ste se odlučili i izabrali vi sami. A ako baš želite biti u nečemu ravnopravni  s drugima, onda se ugledajte u one hetero: oni vas o svojoj seksualnosti ne podsjećaju i ne uznemiravaju dok prolazite gradom... Pozivamo vas da ovogodišnji Pride održite u nekoj kongresnoj ili sportskoj dvorani, uz istu publiku, uz iste izvođače, uz iste aktivnosti. Možda nećete imati potpuni komod i komfor, ali vjerujte nemaju ga ni svi volonteri i stanovnici lijepe naše Slavonije. A vjerujemo da biste se uz sve vaše visoke  emocije mogli složiti da je njihova motivacija i uloga malo više ljudskija i s malo više empatije od vaše: pomoć da se stradali vrate što prije u svoje potopljene domove - stoji, među ostalim, u priopćenju predsjednika splitskog HDZ-a, Petra Škorića. 

Naglašava kako je Split blokiran nepotrebnim događajem u kojem nešto oko dvjestotinjak šetača, poručuju o ugrozi svojih seksualnih prava i orijentacija te da se seksualnost ne pokazuje i ne demonstrira po trgovima i ulicama, bila ona hetero ili homo determinirana. 

- Ne mijenja to i sudjelovanje nekoliko Kukuriku ministara koji se iz nama nepoznatih razloga, a sigurni smo nepoznatih i njima samima, za ravnopravnost homoseksualnih zajednica bore žarom kao da ih to osobno dira i degradira. Kao da i ta brojka sama po sebi nije šokantno malena, pretražujući Facebook stranicu Split Pridea uredno se mogu naći obavijesti o autobusima koji dolaze iz Zagreba, ali i drugih država  i gradova, primjerice  Ljubljane i Beograda. Pa nam i nije baš najjasnije gdje su tu Splićani?! Znači, osim što se uznemiruje, siluje i inkomodira grad i njegovi stanovnici, još se siluju i činjenice pred otvorenim i zdravim očima - stoji u priopćenju. 

Osvrće se i na 50 milijuna kuna koliko su LGBT udruge posljednjih godina dobile od države za svoj mukotrpan rad i za organizaciju svojih šetnji i parada. Smatraju da nije neki kompliment ni za sudionike parada, a niti za one koji ih ovako izdašno financiraju. 

- Ne usudimo se ni javno upitati zašto je LGBTQ udruga Rišpet dobila prostor u Dioklecijanovoj palači koji je kulturna udruga 'Splitski krnjeval - cukuni' trebala napustiti preko noći bez da im je obrazloženo zašto. Vjerojatno nije korektno ni da priupitamo zašto je uređenje tog prostora platio Grad Split? - pitaju se u splitskom HDZ-u. 

Idi na 24sata

Komentari 878

  • zebra 27 18.07.2014.

    HDZ svaka cast ovo vam moram priznat u pravu ste.. A Boze nas sacuvaj ovakve vlade kad su im postale najvaznije parade ponosa i gay udruge pa na to trose nas novac. Dakle najvise iz drzavnog proracuna ide gay udrugama.. Nema veze ako sutra necemo imat sta za jest bitno da ima para za gay udruge.. E kad bi nam jedini problem u drzavi bili homoseksualci mi bismo bili drzava u kojoj je divota za zivit.. A pitam se zasto to nije tako kad su ovoj vladi jedini problm homoseksualci.. A od cega ih to triba zastitit jesu li ugrozeni??.

  • DomagojSpoljaric 08.06.2014.

    jasno mi je da muskarci imaju nesto protiv pridea(oni su od pamtivjeka imali netoleranciju prema svemu razlicitom .vjestice,znanstvenici,babaroge,i ostale ,u to vrijeme djavolske spodobe), ali ZENE pa do proslog stoljeca niste imale pravo glasa jer je nekom pametnjakovicu palo na pamet da je zena necisto inferiorno bice koje sluzi za razmnozavanje,pranje i slicne kucne radinosti; Ne, nije bilo meksickih i inih sapunjara za ubit vrime ,smola, ; i sad te iste potlacene kucanice slusaju zeljkicu koja prodaje kontracepcijske pilule i prve su za vrijedjati moderne babaroge :pedere lezbe i sl Pa eto volio bi da provedete jedno misec dana u spanjolskoj za vrijeme inkvizicije , a o hdz-u i kaptolu i njihovoj darezljivosti prema stradalom narodu ..hrvatskom ili nekom drugom; sta bi rekao kardinal bozanic oslobodi me boze kuge,rata bolesti ,ali samo mene ja sam ipak Tvoj izaslanik na zemlji o milostivi Boze ,ako ces nekog velikodusno nagraditi ...di se triba prijaviti....ajde ,ajde znam da je isus govorio blago siromasnima ali evo u ovo zadnje vrijeme cesto se spominje te da je imao djecu te da nije ni postojao...

  • prt 06.06.2014.

    Napokon jedan dobar clanak. Oni i njihova sexualna orjentacija. Koga briga sto rade u sobi, ko kome gura. Sto god oni mislili to je bolest, i nije primjereno da djeca to gledaju po ulici. Ako im u Hrvatskoj ne odgovara nek se uhvate za rucice i pravac Nizozemska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare