To je to što me zanima!

HDZ opet osvaja IX. izbornu, ali SDP bolji nego u studenom

Preračunato u mandate HDZ-u bi išlo 7, SDP-u 5, a Živom zidu i Mostu po jedan mandat. Prije šest mjeseci iz IX. izborne jedinice u Sabor su ušli samo zastupnici SDP-a, HDZ-a i Mosta
Vidi originalni članak

Prema najnovijem istraživanju, HDZ bi, da se izbori održavaju danas, ponovno osvojio IX. izbornu jedinicu. Ipak, u svojoj utvrdi ostvarili bi lošiji rezultat nego u studenom. Istraživanje koje je za RTL i Jutarnji list napravila Promocija plus pokazalo je da bi za HDZ glasovalo 36,5 posto birača, a za SDP 25,2 posto.

Živi zid bi osvojio 7,4 posto glasova, a Most 6,3 posto. 

Preračunato u mandate HDZ-u bi išlo 7, SDP-u 5, a Živom zidu i Mostu po jedan mandat. Prije šest mjeseci iz IX. izborne jedinice u Sabor su ušli samo zastupnici SDP-a, HDZ-a i Mosta.

Sada, uz njih, u igri je i Živi zid, koji čak i ovdje osvaja zastupnika. HDZ umjesto 8, dobiva 7 mandata, SDP se sa 4 zastupnika penje na 5, a MOST pada s 2 na jednog. No i nakon izbora Most je ostao samo na Miri Bulju, jer je Stipe Petrina, koji je ovdje na njihovoj listi osvojio mandat - napustio Most.

Idi na 24sata

Komentari 357

  • ekser7 01.06.2016.

    Od ovih statistickih analiza koje provode IPSOS iPROMOCIJA za 24sata, jutarnji, novu i rtl su tocnija i puno pouzdanija cak i predvidjanja babe vracare.

  • hrastovi slavonije 01.06.2016.

    Karamarku se blizi kraj politicke karijere, Most ga srusio i poigro se s njim i strankom

  • GLUPAJUGOKOMUNJARA 01.06.2016.

    Ako Soroseve placene ankete ovo kazu onda rezultat HDZ-a obavezno pomnoziti sa 2! BETTER DEAD-THAN RED!

Komentiraj...
Vidi sve komentare