To je to što me zanima!

HDZ-ova Vlada svečano otvara već otvoreno

Neven Ljubičić u Lobor-gradu svečano je predstavio projekt kuća za psihički bolesne ljude, iako je prvu kuću još 2002. otvorila SDP-ova vlast
Vidi originalni članak

Ministru zdravstva Nevenu Ljubičiću u četvrtak nije smetalo to što je na istome mjestu, u Lobor-gradu, na istom projektu, prije pet godina svečanu vrpcu presjekao tadašnji koalicijski doministar Nino Žganec! Nije mu smetalo niti to što je projekt zbrinjavanja psihički bolesnih osoba u izdvojenim kućicama osmislila i počela HDZ-ova ljuta konkurencija SDP za mandata minstra socijalne skrbi Davorka Vidovića. U prvoj takvoj kući, koja je u Lobor-gradu sagrađena 2004. godine, dosad je bez poteškoća živjelo četvero duševnih bolesnika.
Samo dan prije ministra Ljubičića i premijer Sanader je otvorio objekt koji je već u funkciji i radove koji su već počeli. Prvo je u Vinkovcima premijer svečano otvorio sportsku dvoranu kojom se učenici služe već godinu i pol dana, a 2006. u istoj je dvorani bilo prvenstvo u vojnim igrama.
Samo nekoliko sati kasnije premijer Sanader je stigao na otvorenje radova na Pelješkome mostu. No prva svečana vrpca na tom projektu prerezana je još 2005. godine, kad je HDZ-ova vlast otvorila radove na pristupnoj cesti do tog mosta.
Inače, oporavak duševnih bolesnika u Lobor-gradu dobro teče. Oni se brinu o kuhanju, čišćenju i drugim kućanskim poslovima - samostalno peru rublje, peku kolače, brinu se o vrtu - a u tih osamdesetak 'kvadrata', kako doznajemo, odlično se slažu. Međuljudski odnosi su na visokoj razini. Ministarstvo je u toj kući prvi put u Hrvatskoj primijenilo pilot-projekt takvog zbrinjavanja duževnih bolesnika, i taj se projekt pokazao uspješnim.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_2858 25.10.2007.

    Čega ćemo se još nagledat do 25.11 :))

  • diki 25.10.2007.

    Lakše se okititi tuđom perjem. To što je u Vinkovcima otvorena već \" Stara \" dvorana, znaju samo Vinkovačani ali ostatak Hrvatske nezna pa se stjeća dojam da HDZ stalno nešto novo stvara i otvara. Tako su većinu objekata planski započeli s izgradnjom u određenom dobu mandata kako bi to bilo izgrađeno pred kraj mandata samo za izbore. Narode gledaj i shvatai kako vas muljaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare