Obavijesti

News

Komentari 2

HDZ-ova Vlada svečano otvara već otvoreno

HDZ-ova Vlada svečano otvara već otvoreno
3

Neven Ljubičić u Lobor-gradu svečano je predstavio projekt kuća za psihički bolesne ljude, iako je prvu kuću još 2002. otvorila SDP-ova vlast

VIDEO

Ministru zdravstva Nevenu Ljubičiću u četvrtak nije smetalo to što je na istome mjestu, u Lobor-gradu, na istom projektu, prije pet godina svečanu vrpcu presjekao tadašnji koalicijski doministar Nino Žganec! Nije mu smetalo niti to što je projekt zbrinjavanja psihički bolesnih osoba u izdvojenim kućicama osmislila i počela HDZ-ova ljuta konkurencija SDP za mandata minstra socijalne skrbi Davorka Vidovića. U prvoj takvoj kući, koja je u Lobor-gradu sagrađena 2004. godine, dosad je bez poteškoća živjelo četvero duševnih bolesnika.
Samo dan prije ministra Ljubičića i premijer Sanader je otvorio objekt koji je već u funkciji i radove koji su već počeli. Prvo je u Vinkovcima premijer svečano otvorio sportsku dvoranu kojom se učenici služe već godinu i pol dana, a 2006. u istoj je dvorani bilo prvenstvo u vojnim igrama.
Samo nekoliko sati kasnije premijer Sanader je stigao na otvorenje radova na Pelješkome mostu. No prva svečana vrpca na tom projektu prerezana je još 2005. godine, kad je HDZ-ova vlast otvorila radove na pristupnoj cesti do tog mosta.
Inače, oporavak duševnih bolesnika u Lobor-gradu dobro teče. Oni se brinu o kuhanju, čišćenju i drugim kućanskim poslovima - samostalno peru rublje, peku kolače, brinu se o vrtu - a u tih osamdesetak 'kvadrata', kako doznajemo, odlično se slažu. Međuljudski odnosi su na visokoj razini. Ministarstvo je u toj kući prvi put u Hrvatskoj primijenilo pilot-projekt takvog zbrinjavanja duževnih bolesnika, i taj se projekt pokazao uspješnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...