To je to što me zanima!

HDZ organizirao neprijavljeni prosvjed protiv Milanovića

Došli smo pozdraviti premijera na oproštajnoj zabavi u Šibensko-kninskoj županiji i podsjetiti ga na 100.000 iseljenih i 100.000 izgubljenih radnih mjesta, poručili su
Vidi originalni članak

U autokampu Jazina u Tisnom na SDP-ovom stranačkom skupu danas se, uz predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, te SDP-ove ministre Branka Grčića, Ranka Ostojića, Sinišu Vargu i Ranka Ostojića, okupilo oko 400 članova i simpatizera stranke. Poziv na skup simpatizerima i članovima stranke bio je javno objavljen, pa su ovu prigodu za organizaciju prosvjeda iskoristili lokalni HDZ-ovci. Za premijera i predsjednika konkurenstke stranke HDZ-ovci, njih 30-ak iz Tisnog, Šibenika i okolnih mjesta, dočekali su uz transparente.

O svom 'poduhvatu' javnosti su se priopćenjem pohvalili iz Mladeži HDZ-a.

 - Došli smo pozdraviti predsjednika Vlade na oproštajnoj zabavi u Šibensko-kninskoj županiji i podsjetiti ga na  100.000 iseljenih i 100.000 izgubljenih radnih mjesta za njegova mandata – istaknuo je Gordan Fržop, predsjednik MHDZ-a Šibensko-kninske županije.

- Stanovnici Općine Tisno došli su premijera upozoriti da je ovo mjesto gdje održava druženje sa svojim SDP-ovcima brzopotezno prodano ruskom investitoru za pokriće dugova i investiciju za koju se ne zna kada i kako će se dogoditi. Zahvaljujući „mudrim“ potezima ove Vlade i njihovog načelnika Ivana Klarina, Tišnjani i njihovi turisti strahuju od zatvaranja jedine velike tišnjanske plaže – ističe Jelena Obratov, predsjednica HDZ-a Tisno.

Mladež HDZ-a Tisno

- Signifikantna je i činjenica da je priređeni doček Milanović izbjegao tako da je „kozjom stazom“ stigao do mjesta okupljanja SDP-ovaca iz IX. Izborne jedinice. Svojim činom je još jednom na sramotan način izbjegao čuti glas naroda - zaključuje se u priopćenju organizatora prosvjeda.

Milanovića su, naime, HDZ-ovci čekali na ulazu u kamp sa strane mjesta Tisnog, a on je došao s druge strane, iz smjera Dječjeg vrtića 'Spužvica' kojeg je jutros obilazio u društvu načelnika Ivana Klarina i ministara Grčića i Ostojića. Tako da premijer nije čuo 'glas naroda' ni vidio pomno pripremljen doček aktivista konkurentske stranke.

Mladež HDZ-a Tisno

Prosvjednike je, međutim, posjetio domačin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin.

- Legitimno je pravo svakog da prosvjeduje. Došao sam ih osobno pozdraviti i vidjeti o čemu se radi, čuti zbog čega prosvjeduju. Rukovao sam se s njima i bilo mi je čudno da uz mladež HDZ-a iz cijele Šibensko-kninske županije, osim čelnika i nekoliko starijih aktivista lokalnog HDZ-a, nije bilo nikog iz Tisnog. Na ove tri rečenice koje stalno ponavljaju i koje su napisali na transparente odavna je odgovoreno. Iako je skup organizirala mladež stranke, dovoljno su stari da bi znali što se u Hrvatskoj događalo posljednjeh godina. Dovoljno im se vratiti samo četiri godine u povijest i sjetiti se samo Vlade Ive Sanadera koja će u hrvatskom narodu ostati zapamćena kao Vlada koja je opljačkala vlastiti narod i državu. Na žalost, od te se stigme ta stranka i njena mladež nikad neće moći oprati - rekao nam je Ivan Klarin, izrazivši žaljenje što je oporbeni politički na ovakav ružan način pokušao zasjeniti jedan lijepi događaj, završetak radova i obilazak dječjeg vrtića 'Spužvica' koji svoja vrata polaznicima otvara u ponedjeljak.

Prosvjed protiv premijera nije bio prijavljen, pa će policija protiv organizatora i sudionika u ponedjeljak pokrenuti prekršajni postupak. Policija je privela jednu osobu.


Idi na 24sata

Komentari 328

  • Kokodix1 15.09.2015.

    - Kada je oko 15.50 sati prosvjednicima pristupio Potpredsjednik Vlade RH i Ministar unutarnjih poslova, uz načelnika Općine Tisno, 58-godišnjakinja prosvjednica ga je verbalno napala, a potom je nakon dolaska s mopedom u krug auto kampa, odbila usmenu zapovijed policijskog službenika da se s mopedom udalji zbog nepropisnog parkiranja, kada se na ponovljenu zapovijed oglušila, kao i pri traženju osobe iskaznice radi utvrđivanja identiteta, a tom prilikom je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Zbog utvrđivanja identiteta, oko 16.30 sati 58-godišnjakinja je dovedena u prostorije Policijske postaje Vodice, gdje je alkotestirana, kojom prilikom je utvrđeno da je u alkoholiziranom stanju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 58-godišnjakinja osnovano sumnjiva da je opisanim ponašanje počinila prekršaj iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu Potpredsjednika Vlade i Ministra unutarnjih poslova, kao i na štetu još pet policijskih službenika. Osim toga osumnjičena je osnovano sumnjiva i za prekršaj iz članka 16 stavak 1 Zakona o osobnoj iskaznici i prekršaj iz članka 32 stavak 1 i iz članka 199 stavak 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je uz Optužni prijedlog dovedena Prekršajnom sudu u Šibeniku. Postupak oko utvrđivanja organiziranja mirnog neprijavljenog prosvjeda je u tijeku. S poštovanjem, Marica Kosor Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Ured načelnika

  • sarkastik76 14.09.2015.

    neprijavljeni štrajk je kažnjiv po zakonu o javnom okupljnju i narušavanju javnog reda i mira. prijave svima!!!

  • Lun@ 777 13.09.2015.

    To nije bio glas naroda, to je bio glas nekolicine lokalnih HDZ-ovaca. Naravno da su došli provocirati, a ne podržati skup. Ali, Milanović je već na to navikao. Da li se Milanović služi isto takvim provokacijama, kada skup ima Karamarko. Neznam, ali nigdje to nisam pročitala, onda je očito da se ne služi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare