To je to što me zanima!

HDZ-ovog kandidata Arlovića za Ustavni sud podržava i SDP

Uustavne suce Sabor bira dvotrećinskom većinom, dakle 101 glasom, i to iz reda istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i sveučilišnih profesora
Vidi originalni članak

Aktualni sudac Ustavnog suda Mato Arlović je HDZ-ov treći kandidat za ustavnog suca, potvrdio je predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika u Saboru.

- Skloni smo podržati i predložiti imenovanje kolege Arlovića, ali o tome ćemo još odlučiti na klubu HDZ-a u pola dva - kazao je Bačić, prenosi N1.

Podsjetimo, ustavne suce Sabor bira dvotrećinskom većinom, dakle 101 glasom, i to iz reda istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i sveučilišnih profesora pravnih znanosti.

- Dugo vremena već govorimo da nam je važna stabilnost sustav u RH. Ustavni sud je jedna od najvažnijih institucija i važno je da sudjeluje u punom sazivu od 13 sudaca - istaknuo je Bačić dodavši da "u tom smislu žele s kolegama iz oporbe naći konsenzus kako bi omogućili Ustavnom sudu da može raditi stabilno".

Arsen Bauk je u srijedu potvrdio da i SDP podržava Matu Arlovića kao trećeg ustavnog suca.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • liliana 13.07.2017.

    Sve se vrti u krug nikad napretka.Kolakušić ne može doći ni do jednog višeg položaja.

  • matura 12.07.2017.

    Mate napravio puni krug

  • intellectus 12.07.2017.

    Je li ovo ludo ili je ipak neki novi kvalitet na hrvatskoj političkoj sceni. Je li moguće da rovovi postaju sve plići i što je razlog tome, svijest, neka druga politička kultura ili ipak samo prozirne balkanske igrice?! Da podsjetim, Bero je tražio dijalog i bio je ismijan, Arlović odbacuje sdpnjarske doktrine o Domovinskom ratu, gospodin Lustig je bio za micanja tita, puše li uistinu neki svježiji, zdraviji vjetar u Hrvatskoj?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare